- Foto: Stella Pictures

Detaljen som Melodifestivalen missade – kan ge böter

SVT har en tydlig regel – inga loggor. Om man bryter regeln kan det ge böter. Vilket hände under Melodifestivalens deltävling i Göteborg.


SVT har en regeln som innebär att reklam inte får synas eller höras i deras kanaler. Det innebär alltså att artisterna i Melodifestivalen inte får bära plagg med synlig logga eller sjunga om varumärken. Om man gör det kan SVT behöva betala böter.

Fröken Snusk avslöjar sin mello-crush: "Han kommer hata mig"

Samir Badrans dyra tröjmiss 2016

Samir Badran tävlade i Melodifestivalen 2016 med kompanjonen Viktor Frisk. Deras bidrag "Bada nakna" tog sig till andra chansen och sedan vidare final. I andra chansen gjorde Badran en stor miss – han bar loggan "Stussy" på sin tröja. 

För detta tvingades SVT betala 100 000 kronor till staten, skriver Expressen.

Skärmdump/SVT

Björn Gustafssons saftiga lön – så mycket tjänar komikern

Studiomannens dubbelmiss 

I lördagens deltävling i Göteborg gick Liamoo vidare direkt till final. När han fick reda på att han har gått till final så skulle han sjunga sin låt igen. Så han började sjunga och samtidigt gå från greenroom till scenen. När han ska gå upp på scenen så dyker studiemannen upp i bild. Mannen är klädd i båda Nike och AIK logga som bryter mot SVTs regel.

Liamoos ärliga ord om Fröken Snusk: “Hon verkar veta hur…”

Skrämdump/SVT

– Det får inte förekomma loggor, så det där är ingen bra bild. Allt är gränsfall, hur dominerande det är, när går det över gränsen, och det kan man inte se på en stillbild, säger Anders Wistbacka, Melodifestivalens projektledare, till Expressen.

Maria Surs oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Senaste nytt

Hon är Jay Smiths kända syster

Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

1 timme sedan
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.

"Snälla" "Paradise" flyttar från Viaplay

1 timme sedan
Viaplay skrotade det "snälla" konceptet i "Paradise". Nu får den nya säsongen i stället premiär på en annan strömningstjänst.

Musikern Georg Riedel är död

1 timme sedan
Kompositören och jazzmusikern Georg Riedel är död vid en ålder av 90 år, meddelar familjen till TT.

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

3 timmar sedan
Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.

George Michael hedras med mynt

idag 02:04
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.