Hotell Romantik 2024.
Hotell Romantik 2024. - Foto: SVT

Så är reglerna kring sex i Hotell Romantik 2024

Hotell Romantik 2024 har dragit igång med buller och bång. Ett nytt gäng har rest till varmare breddgrader för att dejta och förhoppningsvis hitta kärleken. Men vad händer egentligen när det slår gnistor bland deltagarna?


Söndagen 18 februari hade säsong två av Hotell romantik premiär. Denna gång har senior-singlarna flugits till ett slottshotell i Portugal där de ska dejta varandra i hopp om att hitta kärleken. Väl på plats kan deltagarna testa på en rad olika aktiviteter såsom surfing och dans. 

På kvällarna får ett av paren åka med ”svanbåten” till ett avskilt strandhus. När veckan är slut ställs deltagarna inför ett val. Antingen stanna kvar på hotellet och satsa på kärlek, eller åka hem till Sverige. Ensamma.

Hotell Romantik 2024: Deltagare, premiär och ändringar

Reglerna kring sex i Hotell Romantik 2024

Under inspelningen av Hotell romantik händer det så klart titt som tätt att deltagarna fattar tycke för varandra. Men vad finns det då för regler kring just sex och alkohol?

Nyheter24 kontaktade produktionen som berättade att det finns tydliga ordningsregler kring det hela. 

Hotell Romantik 2024: Så mycket kostar en natt på slottet

Hotell Romantik 2024. Bildkälla: SVT
Känslorna spirar. Bildkälla: SVT

– Innan inspelningarna drog igång fick alla deltagare information om samt läsa igenom och skriva under särskilda ordningsregler som gällde bland annat samtycke, att inte bli "påtagligt alkoholpåverkad" och hur de skulle behandla varandra, berättar pressansvarig Molly Brunner

– Vid eventuella regelbrott var det förenat med avslutad inspelning och hemfärd. Gällande alkohol fick deltagarna ett glas vin till middagen och vid enstaka tillfällen serverades det champagne. Det fanns alltid alkoholfria alternativ på plats. Ville de sedan ha mer alkohol fanns det en bar, där deltagarna fick köpa det de ville för pengar ur egen plånbok, dock alltid med hänsyn till de regler som fanns.

Kritiken mot Sven-Erik i Hotell romantik 2024: "För mycket"

Fanns det några regler kring rökning?

– Nej det fanns det inte. 

Under hur lång tid håller inspelningen igång?

– Inspelningen med deltagarna pågår i ca 10 dagar totalt.

Hotell Romantik ser du på SVT och SVT Play varje söndag. 

Därför känner du igen Lotta Ramel i Hotell Romantik 2024

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!