Kattis Ahlström är programledare för "Muren".
Kattis Ahlström är programledare för "Muren". - Foto: Peter Bergström/SVT

Kattis Ahlström om "Muren"-experten hon ALDRIG hade utmanat

I SVT:s succéprogram "Muren" ställs deltagarna mot en mur av av kunniga experter. En av dem hade programledaren Kattis Ahlström helst undvikit att utmana om hon själv medverkade i programmet.


I september 2020 hade "Muren" premiär i SVT och sedan dess har frågesportsprogrammet, där de medverkande ställs mot en mur av experter, blivit en riktig tittarfavorit.

Under den femte säsongen, som hade premiär i början av februari, har tittarsiffrorna nämligen rört sig runt miljonstrecket.

Tv-toppen: "Muren" närmar sig miljontittning

Kattis Ahlström om "Muren"-experten hon inte vill möta

Programledare för "Muren" är sedan start Kattis Ahlström och hon har, genom säsongernas gång, stött på en hel uppsjö deltagare – vissa mer minnesvärda än andra.

Muren-deltagaren Kattis Ahlström ALDRIG glömmer: "Stoneface"

Kattis Ahlström är programledare för "Muren". Foto: Peter Bergström/SVT

Dolda testet i SVT:s "Muren" – det krävs för att få vara med

Hon får också, från första parkett, se experterna briljera med sina kunskaper inom kategorier så som "Mat & dryck", "Jorden runt" och "Underhållning". Och faktum är att det finns en expert som Kattis Ahlström, om hon själv medverkade i programmet, hade fruktat lite extra. 

Ulf Danielsson är visserligen en stor favorit men utmana honom? Nej tack!, säger hon till Nyheter24.

Danielsson, som är professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet, är expert inom kategorin "Vetenskap" och har i en intervju med Aftonbladet berättat om vad han tycker är det svåraste med programmet. 

– De både läskigaste och roligaste frågorna, åtminstone efteråt, är det matematiska med huvudräkning. Då är det mycket adrenalin i hela rummet.

Ändringen i SVT:s "Muren" – så blir nya säsongen

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!