Lia Larsson och Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalen.
Epadunk-drottningarna tävlar i Mello. - Foto: Samuel Steén/TT och Claudio Bresciani/TT

Fröken Snusk om konkurrenten Lia Larsson – ärliga uttalandet

Tiktok-sensationen och artisten Lia Larsson har av många beskrivits som en konkurrent till Fröken Snusk i Melodifestivalen 2024. Men vad tycker egentligen Fröken Snusk själv om sin epadunk-utmanare?


Lia Larsson, Scarlet, Albin Tingwall, Lasse Stefanz, Danny Saucedo och Dotter. Det är gänget som tävlar i Melodifestivalen 2024 i Eskilstuna den 24 februari, i den fjärde deltävlingen. 

Allt om Lia Larsson: Pojkvän, familj och låten i Mello 2024

Melodifestivalen 2024: De har gått vidare

De som hittills gått vidare direkt till finalen är Smash Into Pieces, Lisa Ajax, Maria Sur, Liamoo, Cazzi Opeia och Jacqline. Finalen av Melodifestivalen 2024 äger rum i Friends Arena den 8 mars, och sammanlagt kommer det vara tolv bidrag som tävlar om sångfågeln och att få representera Sverige i Eurovision Song Contest. 

Men dessförinnan ska alla fem deltävlingar hållas, och även ett finalkval ska äga rum. De bidrag som hittills tagit sig till finalkvalet är Elisa Lindström, Adam Woods, Fröken Snusk, Dear Sara, Gunilla Persson och Klaudy

Melodifestivalen 2024 final: Tid, datum, startfält med artister och resultat

Carina Berg är programledare i Melodifestivalen 2024. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024? 

Lia Larsson tävlar i Melodifestivalen 2024

En av artisterna som äntrar Mello-scenen i den fjärde deltävlingen är Tiktok-profilen Lia Larsson som har drygt 400 000 följare på plattformen. Stjärnan från Mora har bara hållit på med musik i drygt ett år, men har gjort succé med de låtar som hon har släppt. Lia Larsson har därmed blivit ett välkänt namn inom genren epadunk. 

Så bra är "Fröken Snusk-dödaren" Lia Larsson i Mello

Fröken Snusk tävlar med låten "Unga & Fria". Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Även den maskerade snackisen Fröken Snusk har satt epadunken på kartan, och under 2024 tävlar bägge artisterna i Melodifestivalen. På flera håll har Lia Larsson beskrivits som en konkurrent till just Fröken Snusk. 

“Kan den för alla utom Tiktok-generationen okända Lia Larsson utmana Fröken Snusk med ännu snabbare epa-dunk? Låtens titel anspelar på maxhastigheten för a-traktorer och upprepas tillsammans med uppmaningen “chilla!”. Textraden "glider fram som en dalahäst” anspelar dessutom på konkurrenten. Må bästa epa-dunkdrottning vinna!”, skrev TT i sin recension av Mello-låtarna. 

Allt om Fröken Snusk: Namnet, åldern, skandalerna och Mello

Fröken Snusk om Lia Larsson: "Samma genre"

När Nyheter24 träffade Fröken Snusk i slutet av 2023, i samband med en pressträff, så fick hon frågan om vem hon upplever som sin största konkurrent av de andra artisterna. Och även hon upplever bland annat Lia Larsson som en av sina tuffaste motståndare. 

– Gud, det är jättesvårt. Alla är ju konkurrenter. Sen kan man ju kolla på vilka som är i samma genre. Och de som är i samma genre, med lite mer festmusik och skojig musik, är väl Lia Larsson och Medina kanske. Men alla är ju konkurrenter såklart, har Fröken Snusk sagt till Nyheter24. 

Här kan du läsa vad Lia Larsson tycker om sin konkurrent Fröken Snusk

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!