Henrik Dorsin
Det går bra för Henrik Dorsin. - Foto: Stella Pictures/Prime video

Henrik Dorsin fick svindlande summa för humorprogrammet

Henrik Dorsin tackade först nej till att vara med i humorserien "LOL – skrattar bäst som skrattar sist". Men sedan kom ett erbjudande som fick honom att ångra sig...


Henrik Dorsin, 46, är idag en av vårt lands mest älskvärda komiker. Dorsin har varit med i en rad olika filmer, serier och tv-program men för de flesta ute i stugorna har han gjort sig känd som den snåla och lite gränslösa Ove i “Solsidan”.

Henrik Dorsin rasar mot beslutet i Solsidan: "Besk smak i munnen"

Utanför vita duken är Henrik Dorsin sedan många år tillbaka gift med Hanna Dorsin och tillsammans har de sönerna Frank och Henry Dorsin

Många känner antagligen igen äldsta sonen Frank som gått i mamma och pappas fotspår och blivit skådespelare. Bland annat ser vi honom i tittarsuccén Bonusfamiljen. 

Familjen Dorsin. Bildkälla: Stella Pictures

Henrik Dorsin: "Fruktansvärt bra betalt"

Som känd skådespelare och komiker är det inte så konstigt att du dagligen får erbjudanden om program och filmer varav vissa är mer frestande än andra. År 2023 blev Henrik Dorsin erbjuden en plats i humorprogrammet "LOL – skrattar bäst som skrattar sist" som han då valde att tacka nej till. 

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

I programmet tävlar tio komiker i att få varandra att skratta samtidigt som de inte får skratta själva. 

Deltagarna blir inlåsta på en kameraövervakat yta där tävlingen pågår i sex timmar och den som tar hem spelet vinner 500 000 kronor att skänka till välgörenhet.

Henrik Dorsin i LOL. Bildkälla: Prime video

Henrik Dorsin kände inte att tävlingen passade honom så han tackade artigt men bestämt nej. 

När förfrågan om deltagande i programmet även dök upp till andra säsongen så tänkte han även här tacka nej, men då satte hans söner ner foten. Detta berättar han i Fördomspodden.

– Det är korrekt uppfattat att de hade råd med mig. Jag fick även påtryckningar hemifrån då vi såg första säsongen. När jag berättat att jag tackat nej sa dom "fan du gör ju verkligen aldrig någonting roligt" och då kände jag att ... nu när det är så bra betalt....

Henrik Dorsins ord om beslutet för sonen: "Var jätterädd"

– Fruktansvärt bra betalt, fyller Emil Persson i.

– Ja, fruktansvärt bra betalt för arbetsinsatsen....fruktansvärt bra var det, tillägger han. 

Så mycket tjänar Henrik Dorsin

Och i övrigt tycks det inte gå någon nöd på Henrik ekonomiskt. Han är idag en del av Scalateatern AB som har tillgångar på hela 36 miljoner kronor. 

2022 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 743 300 kronor samt ett överskott på  130 181 kronor. 

Inte illa!

Allt om komikern Henrik Dorsin: karriären, familjen och skådespelarbarnen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!