Felix Herngren och Henrik Dorsin
Henrik Dorsin riktar en hård känga mot Solsidan efter att ett viktigt beslut togs utan att Dorsin hade något att säga till om. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Magnus Andersson/TT Bild.

Henrik Dorsin rasar mot beslutet i Solsidan: "Besk smak i munnen"

Det var under inspelningen av den senaste säsongen av Solsidan som Henrik Dorsin reagerade starkt på ett av besluten som Felix Herngren tog. Dorsin kallar det hela "speciellt" och säger att det gav en "besk smak i munnen".


Sedan premiäravsnittet den 29 januari 2010 så har tv-serien Solsidan lockat miljoner tittare till skratt. I serien, som skapades av bland andra Felix Herngren, så har vi genom åren fått följa karaktärerna Fredrik och Mikaela Schiller, Ove Sundberg, Anna Svensson och Alexander Löfström. Alla bor de i villaområdet Solsidan ute i exklusiva Saltsjöbaden.

Bland skådespelarna i Solsidan ser vi förutom Felix Herngren även bland andra Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch och Henrik Dorsin.

Att Solsidan blivit en stor succé för TV4 är ingen hemlighet, och flera gånger har över två miljoner svenskar bänkat sig i soffan för att följa de humoristiska intrigerna.

Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Felix Herngren vid inspelningen av Solsidan i Saltsjöbaden år 2019. Bildkälla: Magnus Andersson/TT Bild

Sedan den första säsongen så har det då och då dykt upp kända svenskar som gästspelat som sig själva – så kallade cameos. Fotbollsspelaren Henrik Larsson, artisterna E-Type, Samir Badran och Måns Zelmerlöw samt festfixaren Micael Bindefeld har alla bjudit på sig själva i serien.

Hösten 2023 var det premiär för den åttonde säsongen av Solsidan, och i det näst sista avsnittet så dök Sveriges statsminister Ulf Kristersson upp i en roll som sig själv.

Ulf Kristersson dök upp i Solsidan. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Henrik Dorsin sur över beslutet i Solsidan: "Lite speciellt..."

Henrik Dorsin, som spelar grannen Ove Sundberg, avslöjar nu att det inte var särskilt glada miner under inspelningen när Kristersson dök upp. 

I det senaste avsnittet av Emil Perssons podd Fördomspodden så berättar Henrik Dorsin att han inte var helt nöjd över statsministerns inhopp i serien.

– Han dök ju upp här och skulle vara statist eller göra en cameo i Solsidan. Och det tyckte faktiskt jag var lite speciellt. Lite märkligt. Det fick vi reda på bara dagen innan att han skulle vara komma och hälsa på och sen skulle han vara med i bild också. Det tyckte jag var lite speciellt, men han var jättetrevlig och så, säger Dorsin.

Henrik Dorsin är starkt kritisk till att Ulf Kristersson gästade Solsidan. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Ulf Kristersson spelade in Solsidan – möttes av kritik

Emil Persson frågar då om Dorsin hade velat tycka till om det hela.

– Ja, det hade jag velat tycka till om, svarar Dorsin och fortsätter:

– Det var också sådär... Det hade varit väldigt oroligt då. Bara några dagar innan hade det varit en skjutning i Farsta. Jag tycker att det gav en lite besk smak i munnen av att han några dagar senare kommer och är med i Solsidan. Jag kan tycka att det kanske borde finnas andra saker som var mer trängande än att vara med där och visa upp sig.

Skjutningen som Dorsin refererar till ägde rum den 10 juni 2023 i Stockholmsförorten Farsta. Fyra personer sköts och en 15-årig pojke och en 43-årig man dog av sina skador.

Kristerssons cameo mötte kritik i en ledare skriven av Katarina Erlingson i tidningen Kristianstadsbladet. Hon ifrågasatte starkt att Kristersson och hans fru och barn var med i programmet.

"Priset togs när Ulf Kristersson dök upp i näst sista avsnittet av tv-serien Solsidan. Utan repliker men med tydligt agerande, dessutom ihop med sin fru och sina döttrar", skrev hon bland annat.

Ulf Kristersson på minnesstunden i Farsta den 14 juni 2023. Dorsin är kritisk till att Ulf Kristersson samma vecka spelade in Solsidan. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Det sa Henrik Dorsin till Ulf Kristersson under inspelningen av Solsidan

Att Dorsin inte blev tillfrågad vad han tyckte om Kristerssons gästspel var inte det enda som skavde.

– Det var inte heller något skämt på hans bekostnad vilket hade kunnat rättfärdiga det, tycker jag, att det blev något roligt direkt av det. Det blev nästan som att vi omfamnade honom. Det tyckte jag var lite speciellt och inte helt bekvämt, säger Dorsin.

Emil Persson frågar Dorsin om han skrev ett arg sms till Felix (Herngren, reds. anm).

Det blev inget args sms till Felix Herngren. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Dorsin avslöjar att det faktiskt inte blev ett args sms till Felix. Däremot gjorde han en syrlig markering mot statsministern, och Dorsin tror att budskapet gick fram.

– Jag gick fram till Kristersson och la armen om honom och sa "Är det mycket nu?".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.