Sven-Erik har kritiserats för sitt beteende i Hotell romantik.
Sven-Erik har kritiserats för sitt beteende i Hotell romantik. - Foto: Skärmavbild/ SVT Janne Danielsson/ SVT.

Sven-Erik svarar på kritiken i Hotell romantik: “Klart jag...”

Sven-Erik är, 72, har väckt starka reaktioner i Hotell romantik säsong två. Han kritiseras för att vara både "pinsam", och "för mycket". Nu svarar Sven-Erik på kritiken i ett samtal med Nyheter24.


Sven-Erik Sjögrens entré i Hotell romantik var minst sagt uppseendeväckande. 72 år gammal, men med mankini och kåtpiller i resväskan. Under programmet har Sven-Eriks filterlösa personlighet väckt kritik, men i tv-rutan har han blivit en stark karaktär. Nyheter24 har pratat med Sven-Erik som nu svarar på kritiken. 

Sven-Erik om kåtpillren i Hotell romantik: “Har haft..."

Kritiken mot Sven-Erik i Hotell romantik: "Genant"

Sven-Erik väckte stor uppmärksamhet när kvinnorna hittade ett kuvert med "kåtpiller" i hans packning. Carmen, 63, var först med att träffa Sven-Erik och hon var inte imponerad. 

– Sven-Erik, han var som sin väska. Det var så mycket, mycket, mycket. För mycket, sa Carmen, 63, efter mötet till SVT.

När Sven-Erik dessutom dök upp på resans första singel-mingel med en mankini, var det flera kvinnor som höjde på ögonbrynen. 

– Ville han chocka oss? Ska han se ut så där, ellr är det en plojgrej? Jag förstod inte vad han var ute efter. Det var gentant, sa Diana, 65, efter minglet till SVT.

Sven-Eriks mankinis uppskattades inte av alla. Foto: Skärmavbild/SVT


Kritiken mot Sven-Erik i Hotell romantik 2024: "För mycket"

Tänker inte se programmet

Sven-Erik har själv inte sett programmet, och verkar inte ha några planer på att göra det heller. 

– Jag är inte sugen. Det är bra som det är, säger Sven-Erik till Nyheter24.

Han berättar att det är många som kommer fram till honom med åsikter efter att de första avsnitten sänts på tv. Sven-Erik menar att han framförallt får positiv kritik från tittare, men att han sällan kommer ihåg vad han sagt eller gjort i programmet.  

– Jag får så mycket roliga kommentarer vid sidan om. Det kanske låter lite dumt, men det kommer fram både kända och okända personer till mig och frågar om saker jag gjort i programmet. Jag vet inte hur andra som är med i tv blir bemötta, men jag har inga moln på himmelen. 

Sven-Erik om sin drömkvinna: “Hon får gärna gilla...”

Sven-Erik svarar på kritiken: "Klart jag provocerar"

Sven-Erik förstår att en del av damerna blev chockade av hans entré, men han håller inte med om att det var opassande. Han menar att en del av att göra bra tv är att provocera.

– Det är klar att jag vill provocera med kåtpiller. Det är fan ingen som kommer fram till någon som är som ljummen filmjölk. Jag provocerar, säger Sven-Erik och fortsätter:

– Då får kvinnorna lite tuppjupp och spiller lite kaffe på klänningen. Det är roligt. 

När det gäller favoritplagget mankinin har Sven-Erik blivit inspirerad av humorfilmen Borat. Han tycker mankinin är både rolig och smickrande att ha på sig. 

– Om jag får skoja lite så är jag Sveriges snyggaste och mest vältränade 72-åring, utan tvekan. Då kan jag väl få visa upp det. När Borat hade mankini gick det bra, så varför ska Sven-Erik Sjögren från Hisingen inte få ha på sig det?

Så är reglerna kring sex i Hotell Romantik 2024

SVT:s oväntade regler kring alkohol och rökning i Hotell Romantik

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!