En ny säsong av "Det sitter i väggarna" spelas in.
En ny säsong av "Det sitter i väggarna" spelas in. - Foto: Skärmavbild/SVT/Det sitter i väggarna och Malin Rosenlöf/SVT

Så blir nya säsongen av Det sitter i väggarna: "Överraskningar"

Den tionde säsongen av "Det sitter i väggarna" har börjat spelas in. Nu berättar Rickard Thunér vad tittarna kan förvänta sig av den nya upplagan.
– Det blir en hel del överraskningar, säger han till Nyheter24.


"Det sitter i väggarna" såg först dagens ljus på SVT under hösten 2015, då under ledning av byggnadsantikvarien Erika Åberg och historikern Christopher O'Regan

Från och med 2019 är det emellertid Rickard Thunér, som även syns som expert i "Antikrundan", som reser runt tillsammans med Åberg och tar med tittarna såväl som deltagare på en resa bakåt i tiden. 

Bara ett år efter att Thunér blivit en del av programledarduon meddelade SVT plötsligt att "Det sitter i väggarna" skulle läggas ned på obestämd tid, men efter en tittarstorm vände kanalen i frågan.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet "Det sitter i väggarna" så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet, sa Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT, i ett pressmeddelande då. 

Erika Åberg om känslostormen i Det sitter i väggarna: "Tårarna trillade"

Ny säsong av "Det sitter i väggarna" spelas in

Och nu är faktiskt programmet inne på sin tionde säsong. I början av mars delade både Erika Åberg och Rickard Thunér med sig av inlägg på Instagram där de berättade att inspelningarna dragit igång.

"I dag började vi spela in säsong 10 (tio)!! av 'Det sitter i väggarna'. Närmaste månaderna kommer vi promenera på krokiga vägar, åka lustiga fordon, läsa manus och flytta på soptunnor som är i bild. Det ska utföras byggnadsvård och berättas historier. Det ser ut att bli fina program framåt hösten återigen", skrev Thunér i sitt inlägg. 

Erika Åberg om tittarmötet hon aldrig glömmer: "Blev djupt rörd"

Kraven för att få vara med i SVT:s "Det sitter i väggarna"

Rickard Thunér: "En jättestark säsong"

Men hur blir då den kommande säsongen? När Nyheter24 pratar med Rickard Thunér, som alltså är mitt i pågående inspelningar, utlovar han en rafflande ny upplaga av "Det sitter i väggarna".

– Det är högt och lågt, med olika typer av hus. En bra bredd med både stora och små hus och otroligt spännande historier som vanligt. Det blir en hel del överraskningar, så tittarna kan förvänta sig en jättestark säsong. 

– Erika och jag gör allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt. 

Erika Åbergs besked om "Det sitter i väggarna"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!