Erika Åberg ger nya besked om "Det sitter i väggarna".
Erika Åberg ger nya besked om "Det sitter i väggarna". - Foto: Skärmavbild/SVT/Det sitter i väggarna

Erika Åbergs nya besked om "Det sitter i väggarna"

Många tittare har saknat "Det sitter i väggarna" i tv-rutan. Nu ger Erika Åberg nya besked om succéprogrammet i SVT.


När SVT, under hösten 2020, meddelade att "Det sitter i väggarna" skulle pausas eftersom man ville satsa på en yngre målgrupp dröjde det inte länge innan kritiken haglade in.

Otaliga tittare hörde av sig till kanalen och krävde att programmet skulle fortsätta sändas och till slut backade faktiskt SVT från beslutet.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet "Det sitter i väggarna" så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet, sa Anton Glanzelius, programbeställare för underhållningen på SVT, i ett pressmeddelande då. 

Ny säsong av "Det sitter i väggarna" på gång

I februari stod det klart att en ny säsong av "Det sitter i väggarna" var på gång. Tv-profilen och byggnadsantikvarien Erika Åberg, som leder programmet tillsammans med historikern Rickard Thunér, skrev då på Instagram:

"Första inspelningsdagen på en ny säsong av Det sitter i väggarna - och OJ vad vi är laddade!! Är ni?"

Inlägget fick hundratals kommentarer från peppade tittare som undrade när programmet skulle återvända i tv-rutan – och nu har Åberg gått ut med även detta.

Erika Åberg: "Vi håller tidplanen"

I ett nytt inlägg, där Erika Åberg och Rickard Thunér, står på längdskidor i ett snölandskap berättar nämligen Åberg om när den nya säsongen av "Det sitter i väggarna" lär ha premiär.

"Expedition DSIV-23 rapporterar härmed att insamlandet av historieberättelser samt genomförande av byggnadsvårdsprojekt nu har kommit halvvägs. Vi håller tidplanen och prognosen är att tv-programmen kommer att levereras med start den 18:e augusti! Slut på meddelandet.", skriver hon.

"Det sitter i väggarna"-tittarna får alltså vänta till sensommaren!

Tittarna har fått nog av SVT:s Husdrömmar: "Lägg ner"

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!