Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren. - Foto: Nyheter24 och Stefan Jerrevång/TT

Pernillas besked – då lämnar hon "Wahlgrens värld"

Säsong 15 av “Wahlgrens värld” har premiär 2024. Men hur länge tänker egentligen frontfiguren Pernilla vara med i programmet? Det har hon tidigare berättat för Nyheter24.


Pernilla Wahlgren är en av Sveriges mest omtyckta artister och realityprofiler, och har befunnit sig i rampljuset i stora delar av sitt liv. 

Det var den 24 december 1967 som skådespelarparet Christina Schollin och Hans Wahlgren välkomnade dottern Pernilla till världen, och bara några år senare stod hon på scenen för första gången. 

Wahlgrens lyxiga hus till försäljning – så mycket kostar det

Pernilla Wahlgrens framgångsrika karriär 

Under sin karriär har Pernilla Wahlgren spelat i otaliga musikaler och föreställningar, och har släppt en hel katalog med låtar. Hon fortsätter att sälja ut sina shower på scener runtom i landet, har det egna hudvårdsmärket L'Acuila, är programledare för “Allsång på Skansen” och driver succépodcasten “Wahlgren och Wistam” med Sofia Wistam

Dessutom är Pernilla Wahlgren frontfiguren i programmet “Wahlgrens värld” på Kanal 5 och discovery+. Realityprogrammet hade premiär premiär 2016 och miljontals svenskar har sedan dess kunnat följa familjen Wahlgren på alla deras upptåg. 

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer gifte sig 2023. Foto: Stella Pictures

Därför ersätts Pernilla Wahlgren i Masked Singer 2024

Bianca Ingrosso hoppade av "Wahlgrens värld"

“Wahlgrens värld” är ett av de mest omtyckta programmen i landet, och fortsätter locka storpublik. 2021 valde Bianca Ingrosso, efter tio säsonger, att hoppa av “Wahlgrens värld”. 

”’Wahlgrens värld’ betyder allt för mig, allt! Men allt vackert har sitt slut och det är i dag jag med tårar som rinner tackar er för alla dessa år ni har följt mig och lyft mig till den jag är i dag. Ibland måste man prioritera i livet och mitt fokus behövde läggas mer på Caia och ett nytt roligt projekt som kommer nästa höst”, skrev Bianca på Instagram då. 

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso. Foto: Stella Pictures

Pernilla Wahlgren ryter ifrån mot följaren: “Det är vidrigt”

Pernilla Wahlgrens besked om programmet: "Så länge som..."

2024 har den 15:e säsongen av “Wahlgrens värld” premiär. Men hur länge planerar egentligen Pernilla att köra på med programmet? Det har hon tidigare berättat för Nyheter24

– Ja, men så länge folk dagligen kommer fram och säger hur mycket de älskar programmet och att vi känns som en del i deras familj. Jag får väldigt mycket brev och DM:s där folk skriver att de kanske har varit i en depression, mått psykiskt dåligt eller gått igenom något jobbigt i livet, och att “Wahlgrens värld” är en glädjepunkt i deras liv. Att det blir som ett återkommande program som kommer varje torsdag och man får skratta och hänga med vår familj, berättar Pernilla och fortsätter: 

– Just nu "Wahlgrens värld" det mest streamade programmet på discovery+ efter 15 säsonger vilket är lite sjukt. Och det betyder att folk tycker om att titta på det. Och då orkar jag fortsätta. Det är ju det som är min betalning, tittarnas uppskattning och glädje. Man får gärna skratta åt mig och med mig. Det gör ingenting.

För alla “Wahlgrens värld”-fans låter det alltså som att Pernilla inte har några som helst planer på att lägga ner programmet. Skönt att höra! 

Så snabbt åkte Christian Bauer Vasaloppet: "Respekt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!