Hotell romantik
De gifter sig i "Hotell romantik" 2024. Bildkälla: SVT/Skärmavbild

Chocken i “Hotell romantik” – bröllopslyckan efter sex dagar

SVT-Succén "Hotell romantik" bjöd på bröllop i gårdagens avsnitt. Paret hade då känt varandra i endast sex dagar, men kände att livet är för kort för att inte hoppa.


Gårdagens avsnitt av SVT-succén Hotell romantik bjöd på bröllopslycka. Den sista festen skulle vara en förtjusande båtfest, men plötsligt avslöjade ett av paren att de skulle gifta sig. 

Heikki Pohjolainen, 68, som medverkar i programmet, är nämligen vigselförrättare sedan 2017. För Expressen berättade paret att det var produktionen som tillfrågade om de ville gifta sig, eftersom produktionen nämligen visste att en av deltagarna var vigselförrättare.

Heikki Pohjolainen viger Anneli Holm och Thomas Hynes. Bildkälla: SVT/Skärmavbild

Båtfesten i "Hotell romantik" slutade i vigsel

Under båtfesten tar plötsligt Heikki tonen. Det som deltagarna trodde skulle bli en avslutande fest visade sig vara ett bröllop mellan Anneli Holm, 66, och Thomas Hynes, 66. 

– Kära ”Hotell romantik”-vänner. Jag är vigselförrättare sedan 2017 och jag har fått en förfrågan om att göra en vigsel från Thomas och Anneli, säger plötsligt vigselförrättaren Heikki.

Kerstin avslöjar kraven på hennes drömman: "Bra på att pussas"

– Ni gifter er i dag med varandra. Ni går in i en frihet för två som kallas äktenskap.

Vigseln resulterade i stort jubel från resterande deltagare, som först trodde att det var ett skämt. Yvonne Hammarström, 65, berättade att hon inte hade någon aning och att de tänkte att det var "fake". Men hon konstaterar att det var vågat, modigt och härligt. Även Lars Ljungström, 74, förklarade det som ett "holy moment".

Thomas och Anneli. Bildkälla: SVT/Skärmavbild

Anneli och Thomas om äktenskapet: "Vill hinna leva med varandra"

Efter vigseln berättade de äkta makarna om beslutet att genast gifta sig. Parets beslut togs nämligen endast någon dag tidigare.

– Vi är ju i den åldern att vi vill ju hinna leva med varandra. Om man träffar en kärlek och det känns rätt så vill man ju hinna uppleva tiden tillsammans så mycket som möjligt. Känns det bra så får man slå till, säger Anneli i programmet.

Därför behövde Sven-Erik lämna Hotell romantik: "Närmade mig henne"

Beslutet var alltså otroligt spontant. Det var helt enkelt kärlek som låg i luften. Thomas berättade i programmet att han älskar Anneli och hade sagt ”ska vi köra, sötnos?”. De bestämde sig för att hoppa direkt, utan fallskärm.

Däremot är inte paret registrerade som gifta, något som de förklarar för Expressen beror på att de inte ville spoila det för allmänheten i förväg. Anneli berättade att paret inte har skickat in den obligatoriska hindersprövning som måste skickas in innan man registreras som gifta. Men det är något som de nu ska göra och de tycker är skönt att slippa smyga med sitt äktenskap.

Marie Louise om sexet efter att ha fyllt 69: "Vet vad jag vill ha"

– Det hade ju varit tråkigt om pressen hade fått se att jag var gift redan i augusti. Så där lurade vi nog en del, sa Anneli.

Sista avsnittet av ”Hotell romantik" sänds på söndag, den 14 april, på SVT och SVT Play.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!