Experten Kalle Norwald berättar varför de valde att matcha Rosanna och Christoffer i Gift vid första ögonkastet.
Experten Kalle Norwald berättar varför de valde att matcha Rosanna och Christoffer i Gift vid första ögonkastet. - Foto: Foto: Skärmavbild/SVT Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Därför matchades Rosanna och Christoffer i GVFÖ: "Skaver"

Rosanna och Christoffer gifte sig vid första ögonkastet. Under de första avsnitten har deras relation sett lite knackig ut, men det fanns en god anledning till att vilja matcha ihop paret – det berättar sexologen Kalle Norwald för Nyheter24.


När experterna parar ihop kärlekssugna singlar i Gift vid första ögonkastet lägger de ett komplicerat pussel. 

Framtidsdrömmar, intressen och personlighetsdrag måste jämföras innan de presenterar de slutgiltiga paren.

Nyheter24 har pratat med Kalle Norwald, sexolog och expert i programmet, som avslöjar varför de satte ihop just Rosanna och Christoffer med varandra.

– Det är mycket som folk tycker skaver, säger han till Nyheter24. 

Här är de som inte fick vara med i Gift vid första ögonkastet

Kalle Norwald: "Försöker matcha människors önskemål"

Gift vid första ögonkastet är ett program för den som söker en långvarig kärleksrelation. Kalle Norwald berättar att experterna lär känna kandidaterna väl innan de bestämmer vilka som ska gifta sig.

Som sexolog har han huvudansvar över faktorer som sexualitet, sex och drömmar.

– Jag pratar också med deltagarna om hur det kommer kännas att synas på tv, och omskrivas i tidningar. Det kan var svårt, säger han. 

Matchningen handlar inte om att beställa en partner från en katalog, utan det brukar finnas plus och minus med varje matchning. 

Kalle Norwald menar att någonting som ser bra ut i teorin inte alltid fungerar i praktiken, men experterna försöker ge paren så bra odds som möjligt. 

– Vi försöker matcha människors önskemål, insikter och drömmar så gott vi kan. 

Anastasia fick nästan hjärtstopp i GVFÖ: “Högröd och svullen”

Rosanna och Christoffer landar i sängen efter bröllopet. Foto: Skärmavbild/SVT

Rosanna och Christoffer – humor eller dålig stämning?

Många som söker till programmet vill komma ifrån tidigare relationsmönster, exempelvis att lägga för mycket vikt på omedelbar attraktion. 

– Sen vet ju alla som har sett programmet att en del deltagare hamnar där ändå. Men det är ju för att vi är människor som lätt hamnar i samma vanor igen. Det är därför det finns fyra terapeuter som kan hjälpa till, fortsätter Kalle Norwald. 

När experterna parade ihop Rosanna och Christoffer var det precis det misstaget som de ville undvika. Kalle Norwald berättar också att experterna såg många likheter hos paret.

– De hade väldigt mycket gemensamma värderingar, politik, gemensamma intressen. Saker som förenar dem helt enkelt, säger han. 

Trots detta verkar Rosanna och Christoffer kämpa med sina olikheter i de första avsnitten. De vet inte hur de ska kommunicera, och för tittarna kan deras interaktioner uppfattas som kyliga. 

Kalle Norwald förstår tittarnas känsla, men han håller inte helt med.

– Det är mycket som folk tycker skaver. Men det som ser ut att skava, är också en del av deras humor, vilket många inte förstår, men det kommer att bli tydligare framåt. 

Gift vid första ögonkastet 2024: Deltagarnas Instagram-konton

Christoffer och Rosanna på sin bröllopsdag. Foto: Skärmavbild/SVT.

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Därför är Gift vid första ögonkastet-deltagarna så unga i år

Linnea gifte sig med Jim vid första ögonkastet: "Irriterande

Missen i "Gift vid första ögonkastet": ”Inte på riktigt väl?”

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!