Erik Videgård, 65, är en av landets främsta kändiskockar och drev tidigare innekrogarna East och En halv trappa plus gård. Han är också en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon där han tagit sig rakt in i svenska folkets hjärtan.
Erik drar sig nämligen inte för att både hylla och såga olika fenomen i de svenska köken. Han har högt och brett förklarat sitt förakt för vitlökspressen och samma sak gäller köpt bearnaise på burk.

Videgård har under sina år som kock träffat en rad olika kändisar vilket han bland annat berättade om i Kockarnas kamp. Han berättade då om när han blev god vän med skådespelaren Daniel Craig som han spenderade hela nio månader tillsammans med.
Det hela ägde rum under inspelningen av "The girl with the dragon tattoo".
– Jag blev anlitad av regissören David Fincher att göra all mat till filmen. Bland annat ska de äta en anka i filmen som ska se rätt "mordisk ut". Så jag gjorde en anka som jag tufsade till ordentligt. De blev supernöjda så det slutade med att hela filmduken var täckt av MIN anka, berättade han.

– Vi spelade in på en gård på Katrineholm. Så jag bodde ju där med dem och jobbade i nio månader. En dag satt jag och Daniel i bilen och körde. Han gillar David Bowie och jag gillar Bowie. Så en dag drog vi på Lady Stardust och satt och skrek tillsammans i bilen, det var minst sagt en upplevelse. 

Erik Videgård: "Det gjorde Adam Alsing när jag inte hade några pengar"
Nyligen när Erik gästade 24Frågor med Marcus Birro och Henrik Eriksson berättade han vidare om sitt liv med matlagning, motgångar och andra kända vänner. Han blir under samtalet plötsligt märkbart rörd då han berättade om besök han fått från några stora svenska namn under tiden han arbetade på en restaurang i Ryssland.
Ett av dem var Adam Alsing.
– Adam och jag är gamla vänner... därför blir det lite... ja. När jag var sjuk i cancer hade jag väldigt ont om pengar. Då köpte Adam ett kycklingrecept av mig för 50 000 kronor. Så att jag kunde betala hyran. Sån var han.




