Lördag 25 Sep
Stockholm

Tina på Fortet: "Störtade 50 meter - nära drunkna"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Rallydrottningen Tina Thörner medverkar i tisdagens avsnitt av Fångarna på Fortet, där hon tvingas återuppleva den traumatiska bilolycka hon tidigare har varit med om. En olycka där hon var nära att mista livet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fångarna på fortet

Fångarna på fortet sänds under 12 avsnitt på Tv4 i höst - på tisdagar klockan 20.00. Programledare är Agneta Sjödin och Gunde Svan.

Twittrat om programmet:

@WilleBackstrom: "Nya stjärnor" säger reklamen för fångarna på Fortet och så visas Johannes Brost och Babsan upp. Känns verkligen nytt och fräscht.

moltie: kul att fångarna  fortet börjar veckan när jag jobbar varje kväll. kul. verkligen.

EricCeder: Ser  TV4s reklam för Fångarna  fortet att Kurt Olsson verkar vara den nya Fader Foura... Fräscht.

JohanForsberg: Gäster med gester, Fångarna  fortet och Bingolotto. Köpes: Tjock-TV.

Under tisdagskvällens säsongspremiär av Fångarna på Fortet ställs rallydrottningen Tina Thörner, även känd från Let's Dance, mot en av sina största rädslor - vatten.

Tina tvingas på hög höjd ut på en lång linbana, för att sedan i en rasande fart störta ner i djupt, strömmande vatten. Det kan ju tyckas obehagligt i sig, men vad tittarna inte känner till är den svåra olycka som Tina var med om för nästan 20 år sedan.

"Trodde jag skulle dö"

Olyckan ägde rum i Portugal, där Tina - som till vardags är kartläsare - och hennes medförare under ett rallylopp fick vattenplaning och störtade 50 meter utför ett stup. Bilen de färdades i sjönk sex meter ner i en sjö.

– Jag höll på att drunka. Tillslut hade jag ingen luft kvar, och tvingades ta in vatten, berättar Tina i kvällens avsnitt av Fångarna på Fortet.

Rädslan grep tag om Tina när hon befann sig flera meter under ytan, och inte kunde andas.

– Du tror att du ska dö, berättar hon.

"Fick flashbacks från olyckan"

Den traumatiska upplevelsen har satt djupa spår i rallystjärnan, som under tävlingen på Fortet pressade sig själv till det yttersta.

– För mig var ju utmaningen framförallt att dyka ner under vattnet. Det var något som jag inte trodde att jag skulle uppleva igen.

Efter utmaningen - som faktiskt inte passerade fullkomligt smärtfritt - var hon omtöcknad och skakad.

– Direkt när jag landade fick jag en kallsup, och mina glasögon åkte upp. Då blev det lite flashbacks från olyckan, berättar hon.

Hyllades av Gunde och Agneta

Under en senare utmaning ställs Tina återigen öga mot öga med sin stora skräck, då hon tvingas ta över rollen efter Let's Dance-lagets Malin Johansson, som drabbades av en otäck panikattack.

Denna gång lyckades Tina manövrera sin rädsla desto bättre, och gratulerades av programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin efter utmaningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela