1 av 3
- Foto: EEROBILD/All Over Press
2 av 3
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
3 av 3
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Tina på Fortet: "Störtade 50 meter - nära drunkna"

Rallydrottningen Tina Thörner medverkar i tisdagens avsnitt av Fångarna på Fortet, där hon tvingas återuppleva den traumatiska bilolycka hon tidigare har varit med om. En olycka där hon var nära att mista livet.


Fångarna på fortet

Fångarna på fortet sänds under 12 avsnitt på Tv4 i höst - på tisdagar klockan 20.00. Programledare är Agneta Sjödin och Gunde Svan.

Twittrat om programmet:

@WilleBackstrom: "Nya stjärnor" säger reklamen för fångarna på Fortet och så visas Johannes Brost och Babsan upp. Känns verkligen nytt och fräscht.

moltie: kul att fångarna  fortet börjar veckan när jag jobbar varje kväll. kul. verkligen.

EricCeder: Ser  TV4s reklam för Fångarna  fortet att Kurt Olsson verkar vara den nya Fader Foura... Fräscht.

JohanForsberg: Gäster med gester, Fångarna  fortet och Bingolotto. Köpes: Tjock-TV.

Under tisdagskvällens säsongspremiär av Fångarna på Fortet ställs rallydrottningen Tina Thörner, även känd från Let's Dance, mot en av sina största rädslor - vatten.

Tina tvingas på hög höjd ut på en lång linbana, för att sedan i en rasande fart störta ner i djupt, strömmande vatten. Det kan ju tyckas obehagligt i sig, men vad tittarna inte känner till är den svåra olycka som Tina var med om för nästan 20 år sedan.

"Trodde jag skulle dö"

Olyckan ägde rum i Portugal, där Tina - som till vardags är kartläsare - och hennes medförare under ett rallylopp fick vattenplaning och störtade 50 meter utför ett stup. Bilen de färdades i sjönk sex meter ner i en sjö.

– Jag höll på att drunka. Tillslut hade jag ingen luft kvar, och tvingades ta in vatten, berättar Tina i kvällens avsnitt av Fångarna på Fortet.

Rädslan grep tag om Tina när hon befann sig flera meter under ytan, och inte kunde andas.

– Du tror att du ska dö, berättar hon.

"Fick flashbacks från olyckan"

Den traumatiska upplevelsen har satt djupa spår i rallystjärnan, som under tävlingen på Fortet pressade sig själv till det yttersta.

– För mig var ju utmaningen framförallt att dyka ner under vattnet. Det var något som jag inte trodde att jag skulle uppleva igen.

Efter utmaningen - som faktiskt inte passerade fullkomligt smärtfritt - var hon omtöcknad och skakad.

– Direkt när jag landade fick jag en kallsup, och mina glasögon åkte upp. Då blev det lite flashbacks från olyckan, berättar hon.

Hyllades av Gunde och Agneta

Under en senare utmaning ställs Tina återigen öga mot öga med sin stora skräck, då hon tvingas ta över rollen efter Let's Dance-lagets Malin Johansson, som drabbades av en otäck panikattack.

Denna gång lyckades Tina manövrera sin rädsla desto bättre, och gratulerades av programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin efter utmaningen.

/
/
/
/
/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

1 timme sedan
Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.