Deltagarna i skandalsåpan utan lön och psykolog

Efter psykologen Eva Rusz kritik mot Sol, fest & oroliga föräldrar på Kanal 5 framkommer nu att inga psykologer användes under inspelningen. Samtidigt arbetar deltagarna gratis i programmet.


Sol, fest & oroliga föräldrar:

I sol, fest & oroliga föräldrar åker intet ont anande kompisgäng till solen för en första semester på egen hand. Men i buskarna gömmer sig deras föräldrar som ser och hör allt.

Föräldrar oroar sig alltid för sina barn. Hur ska de klara sig på egen hand? Kan de hålla ordning på pass och pengar? Smörjer de in sig mot solen? Är de rädda om varandra, äter de ordentligt och de dricker väl inte för mycket alkohol?

I det här programmet sätts förtroendet mellan och barn på prov när föräldrar tar chansen att spionera på sina barn. Hur går det med löftena om att ringa hem, inte bli för full eller att inte följa med killar hem?

Källa: Kanal 5:s programbeskrivning.

- Ingen efterfrågade psykologer under inspelningen, säger Dan Panas presschef på Kanal 5 till Nyheter24.

Tevekanalerna brukar normalt ha expertis och psykologer på plats inför castingen av dokusåpor och realityserier, något som Kanal 5 helt bortsett från. Inget psykologstöd ska ha erbjudits under eller efter programmet för de deltagande familjerna i skandalsåpan Sol, fest & oroliga föräldrar. Psykologen Eva Rusz kritiserade tidigare programmet som hon anser är destruktivt.

-  Jag tyckte att det kändes obehagligt. Jag är intresserad av att folk mår bra och det här är "freakoutteve", sa Eva Rusz i en tidigare intervju med Nyheter24.

"De som festar de festar"

Men Dan Panas som är presschef på Kanal 5 anser att programmet bidragit med att föra familjerna närmare varandra. Han berättar för Nyheter24 att deltagarna uppgett att programmet påverkat dem positivt.

- Vi är nöjda med programmet och vi är glada när vi hör föräldrar och barn som kommit varandra närmare, säger han.

Att deltagarna super, festar och går på strippklubb kommenterar Dan Panas på följande sätt:

- Alla festar inte i programmet. De som festar de festar, men festandet sätts i ett sammanhang.

Gällande kritiken från psykologen anser Dan Panas att det är svårt för Eva Rusz att bedöma och göra sig en uppfattning av programmet då hon inte varit med på plats under inspelningen.

- Vad Eva Rusz tror på sitt kontor, det är vad Eva Rusz tror på sitt kontor, säger han.

Vill inte förknippas med Kungarna av Tylösand

Dan Panas vill inte svara på om någon ersättning för att medverka i skandalsåpan har utgått till deltagarna utan menar att Kanal 5 har en policy om att inte kommentera detta. Huruvida det kommer en uppföljare under 2012 kan kanalen fortfarande inte svara på ännu. Dan Panas vill heller inte att programmet ska förknippas med den tidigare skandalsåpan "Kungarna av Tylösand"

- Absolut inte, de skiljer sig i allt, säger han.

Han menar att Sol, fest & oroliga föräldrar är ett program som "utforskar glappet mellan generationer".

Men på frågan om Dan Panas själv skulle kunna tänka sig att medverka i såpan med sina barn blir svaret svepande. Frågan har aldrig varit aktuell, säger han.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.