Alice Herbst reagerade starkt efter beskedet om att hon vunnit "Top Model".
1 av 8
Alice Herbst reagerade starkt efter beskedet om att hon vunnit "Top Model". - Foto: Thomas Engström/TV3
18-åriga Alice är alltså vår nya svenska toppmodell och längtar efter att få börja joba i Los Angeles.
2 av 8
18-åriga Alice är alltså vår nya svenska toppmodell och längtar efter att få börja joba i Los Angeles. - Foto: Thomas Engström/TV3
Klara Kassman föll på mållinjen och slutade på en andraplats.
3 av 8
Klara Kassman föll på mållinjen och slutade på en andraplats.
Juryn betående av Alexis Borges, Izabella Scorupco, Jonas Hallberg och Elles chefredaktör Hermine Coyet Ohlén,
4 av 8
Juryn betående av Alexis Borges, Izabella Scorupco, Jonas Hallberg och Elles chefredaktör Hermine Coyet Ohlén, - Foto: Johnny Wohlin/TV3
Konkurrensen har varit stenhård - men bara en kunde vinna.
5 av 8
Konkurrensen har varit stenhård - men bara en kunde vinna.
Alice och Klara på väg fram till juryn för att få reda på vem som vunnit.
6 av 8
Alice och Klara på väg fram till juryn för att få reda på vem som vunnit. - Foto: Faksimil TV3
En lång promenad på catwalken.
7 av 8
En lång promenad på catwalken. - Foto: Faksimil TV3
Finalisterna i väntan på beskedet...
8 av 8
Finalisterna i väntan på beskedet... - Foto: Faksimil TV3

Top Model-vinnaren: "Jag skrek som ett marsvin"

Nyheter24 har tagit pulsen på vinnaren av svenska “Top Model” 2012 - Alice Herbst.


Det här är Alice Herbst

Ålder: 18

Längd: 178 cm

Bor: Spånga

Yrke: Studerar

Kuriosa: Kusin med supermodellen Elsa Hosk

-----------------------------------------

Är lagstiftning om modellers vikt enda lösningen?
Nyheter24:s nöjeschef Mimmi Lexander om hur vi ska bli av med de skeva kroppsidealen i modellindustrin som aldrig tycks förändras. "Om branchen inte tar sitt ansvar finns det inte många alternativ kvar än att tvinga modellerna att ha bevis på att de är friska". Läs krönikan här.

Efter otaliga fotograferingar, jurysågningar och catfights står det nu klart – 18-åriga Alice Herbst är vår nya svenska toppmodell.

Under säsongens sista avsnitt "Top Model" kunde tittarna se finalisterna lämna glamourösa LA för Tyskland. Väl där intog de catwalken på Berlin Fashion Week. Inför designers och kändisar från hela världen, samt juryn betående av Alexis Borges, Izabella ScorupcoJonas Hallberg och Elles chefredaktör Hermine Coyet Ohlén, fick Alice och Klara Kassman ge allt en sista gång.

Efter att tjejerna dessutom plåtat ett Elle-omslag med identisk styling stod slutligen Alice som vinnare. En mycket lycklig sådan, som nu ser fram emot att börja sitt nya liv som toppmodell.

Hur kändes det när Izabella ropade upp ditt namn?

­- Jag skrek som ett marsvin. Jag är inte den som skriker annars, men här var det verkligen äkta. Jag var tvungen att kolla extra på bilden om det verkligen var jag. Det var överväldigande, en drömkänsla. När alla bitarna föll på plats kom gråten. Jag grät och skrattade samtidigt, säger en glad Alice till Nyheter24.

Varför var det just du som vann?
- Jag tror att det handlade mycket om min personlighet, att jag visade att jag verkligen ville det här. Jag vet inte om det syns så mycket i teve, men jag såg på allt med passion. Framför juryn ville jag dela med mig med så mycket som möjligt. Jag frågade dem ofta om tips och råd hur jag kunde förbättra mig. Och jag tog kritiken bra, den triggade mig. Jag tror att de såg min målmedvetenhet.

Det är ju inte bara äran du vunnit, även en Mercedes Benz värd 225 000 kronor, ett modellkontrakt med Next Models i Los Angeles och ett omslag till tidningen Elle. Hur lyxigt känns det här?

- Jag har än så länge bara fått provsitta i bilen. Men jag blev väldigt glad över att den är vit i verkligheten, för på bilderna har den varit grå. Jag har ju dock inte körkort, haha, men jag ska ta och fixa det nu. Elle-omslaget är ju också fantastiskt. Jag har alltid fantiserat om att vara med där. Sedan åker jag i slutet av maj till LA för att modella för Next Models i minst två månader, det ska bli otroligt spännande.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.