Tribe Friday på P3 Guld 2021
Tribe Friday debuterar i Melodifestivalens tredje deltävling. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Här är killarna bakom Mello-aktuella indiebandet Tribe Friday

Snart är det dags för tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Indiebandet Tribe Friday gör under lördagens tävling sin debut med låten "Shut me up". Men vilka är de tre killarna i indiebandet?


På lördag den 19 februari är det dags för Melodifestivalens tredje deltävling. 

En av akterna är indiebandet Tribe Friday som består av de tre killarna Noah, Isak och Robin. 2019 släppte de en EP, och de har också turnerat på två kontinenter. Dessutom nominerades bandet till "Årets grupp" på P3 Guld och spelade även på galan 2021. 

Det går med andra ord bra för killarna, men vilka är de?

Vilka är killarna i Tribe Friday från Melodifestivalen?

Bandet spelar en blandning av indierock, dansant pop och emo och har redan hunnit skaffa sig en stor fanskara. Bandet har även under året släppt merchandise, bland annat t-shirts, posters och samlarkort med olika motiv. Bandet har även fått stort genomslag på nätet under pandemin berättade Noah för Lindenytt

– Nu har vi växt online och kunnat träffa fans digitalt, så när vi nu kommer ut på andra sidan är det superhäftigt att folk kommer till spelningarna och kan låtarna, några har till och med tatuerat in Tribe Friday,  säger huvudsångaren Noah Deutschmann till Lindenytt.

Vem är Noah Deutschmann i Tribe Friday?

Sångare och gitarrist i bandet är 22-årige Noah Deutschmann (@noah__cool ) som kommer från Härnösand. Noah, som är huvudsångare i bandet, har en relativt låg profil online och har, till skillnad från övriga medlemmar i bandet, privat instagramkonto. 

Gruppen, som bildades i Noahs hemstad, började som en efter skolan-aktivitet, och då såg konstellationen annorlunda ut. Nu är det bara Noah som är kvar från den ursprungliga gruppen och det är också han som skriver de flesta av bandets låtar. 

Vem är Robin Hanberger Pérez i Tribe Friday ?

Robin Hanberger Pérez (@robinhanberger) kommer från Gran Canaria spelar bas i bandet. Han är 29 år och bor just nu i Örebro.

I en intervju med Lindenytt i november förra året berättade killarna varför de valt att bo där de gör, och inte i någon svensk storstad.

– Vi får ofta frågor från övriga musiksverige om vi inte ska ta och flytta till Stockholm, men jag får så mycket klädångest när jag är i Stockholm, säger sångaren Noah Deutschmann till Lindenytt.

Vem är Isak Gunnarsson i Tribe Friday?

24-årige Isak Gunnarsson (@gunnarssonisak) kommer från Uddevalla och spelar även han gitarr. Han är även vegan och producerar dessutom musik. Isak och Noah har sedan en tid tillbaka bott i ett kollektiv i en gammal villa i Storå, utanför Örebro. I kollektivet står musiken i centrum, och under pandemin har bandet kunnat skriva och spela i sin egna studio. 

I vår väntas bandet släppa albumet "Bubbelgum emo”.

Visste du att Tribe Friday har spelat med Mando Diao?

Det må vara bandets mellodebut, men bandet är inga nybörjare. De har turnerat i Europa och i USA, bland annat som förband till svenska bandet Mando Diao. Och i maj 2020 utsågs Tribe Friday till framtidens artist av P3. 

Bandet berättar att de faktiskt kollar på Mello hemma, trots att de ser ut som "äkta emo-kids". Men de hade inte Melodifestivalen i åtanke när de skrev låten. 

– De som har lyssnat på oss innan kommer känna igen sig. Vi satt och jammade ihop den här i köket i kollektivet och det är en klassisk Tribe Friday garage-schlager, säger Noah.

Det är killarna själva som skrivit låten "Shut me up" som de ska tävla med i Mellos tredje deltävling. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.