Det här är det värsta du kan göra när du ska tatuera dig
Becca Lindbergh driver studion Bleccatattoos. Den vänstra bilden är en genrebild. - Foto: Privat och Pexels

Här är det värsta du kan göra innan du tatuerar dig: "Extra jobbigt"

Oavsett om du har en hel radda tatueringar eller kanske ska göra din allra första så finns det vissa förberedelser som är avgörande att hålla koll på innan. För Nyheter24 berättar Becca Lindbergh om vad du ska tänka på innan du tatuerar dig.


Tatueringar kan vara ett sätt att uttrycka sig på, att föreviga något som betyder lite extra eller bara något som man helt enkelt tycker ser snyggt ut. Oavsett varför du ska tatuera dig, eller vad du ska tatuera in så finns det vissa förberedelser inför som du måste ha koll på. 

Nyheter24 har tidigare intervjuat tatueraren Becca Lindbergh, 24, om vem som är den jobbigaste kunden, och även om vilket motiv hon absolut inte skulle tatuera in på en kund.

Becca har vetat att hon ville bli tatuerare sedan hon var fem år gammal. Hon var endast 16 år när hon började som lärling och driver idag sin egna tatueringsstudio Bleccatattoos. 

Det här måste du tänka på innan du tatuerar dig

Nu svarar Becca på vilka misstag du som kund ska försöka undvika innan och under du tatuerar dig.  

– Det är jättebra om man kommer och är mätt och utvilad och nyduschad, och att man är mentalt förberedd på det som ska hända.

Foto: Adam Ihse/TT

Och det är inte bara mentalt man bör se till att vara så redo som möjligt. 

– Speciellt ska man också tänka på om man behöver förbereda huden i förväg på något sätt. Till exempel om man tatuerar armbågen så är det bra ifall man smort dem ordentligt i några dagar innan så de är mjuka och lätta att tatuera på, säger Becca. 

"En sak som inte så många tänker på är..."

Becca förklarar även att det generellt är en fördel om man har gjort research om tatueraren man valt så att man känner sig trygg när man väl är där på plats. Då har man så bra förutsättningar som möjligt. 

– Sen är det bra om man anpassar sina kläder och att man har området som ska tatueras lättillgängligt utan att behöva frysa. Till exempel om man ska tatuera knät så blir det jobbigt om man kommer i stuprörsjeans. För då får man sitta i bara underkläder och det kan bli kallt, förklarar Becca. 

Bilden är en genrebild. Foto: Bullit Marquez/TT

Det är också en viss otippad sak som många inte har koll på, vad gäller förberedelser inför sin bokade tatueringstid. 

– En sak som inte så många tänker på är att det är bra att inte använda brun utan sol, då det kan missfärga vissa pigment i värsta fall. Till exempel om man gör en vit tatuering så kan pigmenten bli lite gula. För även om man tvättar huden så är det svårt att få bort det helt. Och kom inte heller solbränd eller med nyligen skadad hud, då måste vi boka om. 

"Extra jobbigt när kunder ska..."

Becca trycker även på vikten av att ligga stilla och lyssna på anvisningarna du får av din tatuerare, och att man ska kommunicera sina behov om man exempelvis behöver en paus eller behöver äta något. 

– Jag tycker också det är extra jobbigt när kunder ska titta till tatueringen hela tiden, speciellt om de måste sätta sig upp eller flytta sig för att se. Då blir jag stressad. Jag har däremot inte något emot ifall kunden vill kolla på tatueringen om de kan ligga stilla i samma position när de tittar. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Så blev Skövde ett mecka för spelskapare

De når miljoner och omsätter miljarder. Spelbranschen blomstrar i Skövde, som blivit Sveriges tredje största spelstad. Skövde är känt för att vara ett ställe där man kan förverkliga sin dröm, säger spelaffärsutvecklaren Marcus Toftedahl.

Mathems ändring får kunderna att rasa: "Slutar handla"

Mathem har bytt ut sina påsar mot kartonglådor – något som inte går hem hos alla kunder. Men enligt företaget gör förändringen att fler prissänkningar blir möjliga. – Här är lådorna en viktig nyckel, säger Lotta Olofsson, kommunikationschef på Mathem, till Nyheter24.

Polisen rapporterar om djur, Stockholm

1 timme sedan
"Flera samtal kom in om lösa hästar på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Mätta flyttfåglar kommer rekordtidigt

1 timme sedan
Många flyttfåglar har anlänt till Sverige omkring tre veckor tidigare än normalt. Men det är inte den svenska våren som lockar. Förklaringen finns förmodligen att hämta i det varmare klimatet.

Flicka fastnade i torktumlare

1 timme sedan
En flicka har fastnat i en torktumlare i Gideonsberg i Västerås. Det skulle dröja över en halvtimme innan hon kom loss.