Tatueraren: De här motiven skulle jag aldrig göra på en kund
Becca berättar om en situation när hon sa nej till en kunds förfrågan. Den vänstra bilden är en genrebild. - Foto: Markus Dahlberg/TT och Privat

Tatueraren: De här motiven skulle jag aldrig göra på en kund

Tatueringar kommer i alla möjliga färger, former och storlekar – och det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för hur de ska se ut. Tatueraren Becca Lindbergh berättar för Nyheter24 vilka motiv hon inte vill göra på en kund.


Tatueringar kommer i alla möjliga färger, former och storlekar. Den ena är inte den andra lik, och vissa är kanske mer lyckade än andra. Om du själv är sugen på att skaffa en tatuering kan det vara bra att ha koll på vilka motiv som tatueraren kommer vägra att göra på dig. 

Nyheter24 har tidigare intervjuat tatueraren Becca Lindbergh, 24, om vem som är den jobbigaste kunden.

Becca har vetat att hon ville bli tatuerare sedan hon var fem år gammal. Hon var endast 16 år när hon började som lärling och driver idag sin egna tatueringsstudio Bleccatattoos. 

Det här motivet vägrar tatueraren göra

Nu berättar hon för Nyheter24 vilket motiv hon aldrig skulle göra på en kund. 

– Jag skulle aldrig göra något motiv som går emot mina värderingar, något rasistiskt exempelvis. Det vill man ju absolut inte stå bakom, förklarar hon. 

Becca berättar om en händelse hon var med om i början av sin karriär som lärling, när en kund kom med en förfrågan som hon inte ville göra. 

– Då var det en kille som frågade om jag kunde göra en svastika på honom. Och jag sa nej. Det är jag väldigt nöjd med. 

Bilden är en genrebild. Foto: Adam Ihse/TT

"Något som inte kommer läka eller funka bra"

Det är många aspekter som spelar in när det kommer till vad för tatueringar som fungerar att göra. Becca berättar att hon är väldigt noga med hur själva tatueringen ska se ut på kroppen. 

– De blir ju lite som smycken. Så jag skulle inte göra någonting som jag vet inte kommer läka eller funka bra på den kroppen jag jobbar med. Till exempel om tatueringen inte är anpassad efter ärr eller valkar. 

Hon förklarar att det oftast går bra att tatuera över exempelvis ärr och valkar, men då är det viktigt att man vet om det innan för att kunna rita tatueringen utefter det. 

– Jag nekar aldrig kunder baserat på kroppsform, hudfärg eller funktionsvariationer. Utan man kan bara anpassa designen, säger Becca.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

1 timme sedan
Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.