En före detta polischef åtalas nu för återkommande stölder i en matbutik.
En före detta polischef åtalas nu för återkommande stölder i en matbutik. - Foto: Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX/Janerik Henriksson/TT

Polis åtalas för flera stölder i matbutik: “Bara trams”

En välkänd polis anklagas för stöld vid sju tillfällen i en matbutik. Personalen brukade hålla extra koll på polismannen och misstänker att han systematiskt har försökt sno varor.


En Ica-butik har anmält en välkänd polisman, som tidigare arbetat som polischef, för flera stölder i butiken. Nu åtalas polisen för ringa stöld, rapporterar Expressen.

Butikspersonalen menar att polisen flera gånger har lämnat butiken utan att betala för vissa varor i självscanningen. De menar att det främst har rört sig om kvällstidningar, men att han också har tagit ost och bakplåtspapper utan att betala.

Eftersom han många gånger blivit påkommen med att inte betala för varor har polisen bevakats särskilt mycket av personalen när han handlat. Ica-butiken har också stämt av hans handlingar fler gånger än vanligt i snabbkassorna, eftersom de misstänkt stöld. 

Ica-butiken: “Vi misstänker att detta är systematiskt”

Matbutiken menar att polisen följer ett särskilt mönster vid självscanningen, när han inte betalar för varor.

”Han lägger i flera fall tidningen på vågen och scannar de andra varorna. Sedan betalar han och lämnar utan att betala för tidningen. Vi misstänker att detta är systematiskt då vi sett detta vid ett flertal tillfällen” står det i anmälan enligt Expressen. 

Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX/TT

– Det är bara trams från början till slut, säger polisen själv till Expressen och nekar till brott.

Polisen till Ica-personalen: “Wow, det här är ditt livs ögonblick”

Den välkända polismannen menar själv att det finns andra anledningar till att han lämnat butiken utan att betala för varor. 

Vid ett tillfälle hävdar polisen att han försökte betala, men att varorna bara inte registrerades på kvittot. Vid andra tillfällen menar han att han redan hade betalat för varorna i Icas förbutik, eller att han var på väg dit för att betala i den kassan istället och således lämnade huvudbutiken utan att betala där. 

Polisen tycker att personalen på Ica-butiken är ovänliga och menar att han har blivit utsatt för ett drev av dem.

– När kvinnan i personalen approcherade mig sa jag: ”Wow, det här är ditt livs ögonblick. Att få ta en före detta polischef för att ha snattat bakplåtspapper, säger han till Expressen.

/
/
/
Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!