Ukrainsk borgmästare med familj hittade ihjälskjutna i grop
Platsen i Motyzhyn där kropparna hittades. Bilderna är beskurna. - Foto: Vadim Ghirda/TT och Efrem Lukatsky/TT

Ukrainsk borgmästare med familj hittade ihjälskjutna i grop

Olga Sukhenko, borgmästare i staden Motyzhyn, uppges ha kidnappats av ryska trupper i slutet av mars och tros ha avrättats tillsammans med sin familj. Nu har hon, hennes man och hennes son hittats ihjälskjutna i en grop i skogen.


Den 23 mars började uppgifter cirkulera i den ukrainska byn Motyzhyn om att stadens borgmästare Olga Sukhenko blivit kidnappad av ryska soldater. 

Olga Sukhenko med familj hittad död i sandgrop

Enligt invånare som nyhetsbyrån AP har pratat med ska borgmästaren Olga Sukhenko, hennes man och hennes son nu hittats döda i en sandgrop bakom en byggnad där ryska soldater övernattat. Enligt uppgifterna ska samtliga ha blivit avrättade. Den fjärde kroppen på platsen är ännu inte identifierad.

Borgmästaren Olga Sukhenko ska ha kidnappats av ryska styrkor

Enligt byn Makarivs överhuvud, Vadym Tokar, togs Olga Sukhenko och hennes familj som gisslan av ryska soldater för tio dagar sedan. Soldaterna ska ha tagit sig till familjens hus som de genomsökte innan de tog en bil och lämnade platsen, skriver han på Telegram. 

– De ville bara ta Olga, men hennes make propsade på att följa med henne – efter sex timmar förde de även bort hennes son, säger Tetjana Semenova som är vice ordförande för Kievs regionfullmäktige till ukrainska medier.

Semenova uppger att man misstänker att det fanns en ”förrädare” i byn, som berättade för soldaterna var byns borgmästare bodde, rapporterar Dagens Nyheter

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.