Stockholm

Ukrainsk borgmästare med familj hittade ihjälskjutna i grop

Ukrainsk borgmästare med familj hittade ihjälskjutna i grop
Platsen i Motyzhyn där kropparna hittades. Bilderna är beskurna. Foto: Vadim Ghirda/TT och Efrem Lukatsky/TT

Olga Sukhenko, borgmästare i staden Motyzhyn, uppges ha kidnappats av ryska trupper i slutet av mars och tros ha avrättats tillsammans med sin familj. Nu har hon, hennes man och hennes son hittats ihjälskjutna i en grop i skogen.


Läs mer

Den 23 mars började uppgifter cirkulera i den ukrainska byn Motyzhyn om att stadens borgmästare Olga Sukhenko blivit kidnappad av ryska soldater. 

Olga Sukhenko med familj hittad död i sandgrop

Enligt invånare som nyhetsbyrån AP har pratat med ska borgmästaren Olga Sukhenko, hennes man och hennes son nu hittats döda i en sandgrop bakom en byggnad där ryska soldater övernattat. Enligt uppgifterna ska samtliga ha blivit avrättade. Den fjärde kroppen på platsen är ännu inte identifierad.

Borgmästaren Olga Sukhenko ska ha kidnappats av ryska styrkor

Enligt byn Makarivs överhuvud, Vadym Tokar, togs Olga Sukhenko och hennes familj som gisslan av ryska soldater för tio dagar sedan. Soldaterna ska ha tagit sig till familjens hus som de genomsökte innan de tog en bil och lämnade platsen, skriver han på Telegram. 

– De ville bara ta Olga, men hennes make propsade på att följa med henne – efter sex timmar förde de även bort hennes son, säger Tetjana Semenova som är vice ordförande för Kievs regionfullmäktige till ukrainska medier.

Semenova uppger att man misstänker att det fanns en ”förrädare” i byn, som berättade för soldaterna var byns borgmästare bodde, rapporterar Dagens Nyheter

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.