"För barnen" lyder ett ryskt meddelande som har upptäckts på en av missilerna från attacken mot tågstationen.
"För barnen" lyder ett ryskt meddelande som har upptäckts på en av missilerna från attacken mot tågstationen. - Foto: AP/TT och Andriy Andriyenko/TT

Ryska meddelandet på raketen vid tågstationen: "För barnen"

En tågstation i Kramatorsk i östra Ukraina ska ha utsatts för en rysk raketattack under fredagen. Platsen var full av civila som försökte evakuera. "För barnen" lyder ett ryskt meddelande som har upptäckts på en av missilerna.


Två missiler ska ha träffat tågstationen i Kramatorsk i östra Ukraina under fredagsförmiddagen. Omkring 4000 civila uppges ha befunnit sig på stationen för att försöka evakuera till säkrare områden i Ukraina. 

Rysk attack mot tågstation i Kramatorsk där civila evakuerades

Dödssiffran uppgavs senare under fredagen vara uppåt 50, varav fem uppges vara barn. Det skriver Reuters med hänvisning till guvernören i området.

På bilder från tågstationen syns packade resväskor och flera döda kroppar. 

Raket med rysk text: "För barnen"

“För barnen”. Så lyder en rysk text som ska ha hittats på resterna till en av de missiler som släpptes i anslutning till den attackerade tågstationen, rapporterar BBC. Budskapet uppges dock ha en annan innebörd än att bomben med avsikt skulle ha varit riktad just mot oskyldiga barn.

Den ryska frasen “Za detei”, som står skriven på raketen, antyder enligt BBC att missilattacken istället ska ha skett till stöd för barn, eller som hämnd för en eventuell attack mot barn. 

Även Sky News skriver att sättet som ”för” skrivits på ryska gör att texten snarare kan tolkas som ”för vad som gjorts mot barnen”.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!