Lördag 1 Okt
Stockholm

17-åring i A-traktor jagades av polisen – i 130 kilometer i timmen

17-åring i A-traktor jagades av polisen – i 130 kilometer i timmen
17-åring i A-traktor jagades av polisen – i 130 kilometer i timmen. Foto: Johan Nilsson/TT, Fredrik Sandberg/TT

En polispatrull upptäckte i fredags kväll en A-traktor som körde i hög hastighet – efter en biljakt i 130 kilometer i timmen stoppades föraren som var en 17 årig pojke.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under fredagskvällen som en polispatrull upptäckte en A-traktor som körde i hög hastighet på E33:an söder om Mönsterås, rapporterar SVT. 

Polisen jagade 17-årig pojke i A-traktor

Efter en kort biljakt i 130 km/tim stoppades föraren som var en 17 årig pojke. 

– Föraren accelerade i hög fart och polisen följde efter ungefär 500 meter. De stoppade bilen för kontroll och föraren är nu misstänkt för olovlig körning. Den uppskattade hastigheten var 130 km/tim, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

På plats tog polisen den 17-åriga pojkens körkort och A-traktorn beslagtogs. 

”Det är illa”

– Det är sällan vi ser förseelse gällande den här hastigheten, men det förekommer givetvis. Det är illa, då har man inte kunskap om att köra ett fordon som kan köras så fort. Föraren saknar ju kunskap om att köra fordon på den nivån, det är såklart väldigt dåligt, säger Kim Hild. 

En A-traktor får inte köras snabbare än 30 kilometer i timmen och den som kör fordonet måste ha ett mopedkörkort eller AM-körkort samt vara minst 15 år, rapporterar SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.