Ingen dålig månadslön för Erik Thedéen!
Ingen dålig månadslön för Erik Thedéen! - Foto: Paul Wennerholm/TT, Pontus Lundahl/TT

Så mycket tjänar nya Riksbankschefen Erik Thedéen

Under fredagen meddelades det att ekonomen Erik Thedéen tar över rollen som Riksbankschef från och med årsskiftet. Det innebär troligtvis en ordentlig löneförhöjning, men vad tjänar egentligen Erik Thedeen?


Fredagen den 17 juni meddelade Riksbanken att det blir ett tronskifte. Erik Thedéen tar över som Riksbankschef efter Stefan Ingves som varit högsta hönset sedan 2006.

Ingves hade det knappast knapert i plånboken som Riksbankschef. Vill du veta vad han tjänade kan du läsa mer här.

Och det lär bli en ordentlig löneökning för Thedéen, som innan sin befordran arbetade som generaldirektör för Finansinspektionen. Han hade nämligen ingen dålig lön då heller.

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Så mycket tjänar Erik Thedéen

Erik Thedéen hade, enligt uppgifter från Acta Publica, en förvärvsinkomst på 1 731 334 under 2021. Uträknat blir det en månadslön på drygt 145 000 kronor.

Han hade också ett överskott av kapital på 36 261 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.