Ett par i Vimmerby odlade cannabis i tre fastigheter i hemorten.
Ett par i Vimmerby odlade cannabis i tre fastigheter i hemorten. - Foto: Fredrik Sandberg/TT Nyhetsbyrå

Småländsk lärare hade knarkfabrik med sin man – får flera års fängelse

Paret från Vimmerby kommun som har odlat cannabis i tre fastigheter i hemorten har nu blivit dömda av Kalmar tingsrätt till flera års fängelse.


Paret från Vimmerby, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern, odlade över 20 kilo cannabis på tre adresser i hemorten. Mannen döms nu till fängelse i fem år för grovt narkotikabrott, förberedelse till grovt narkotikabrott och olovlig energiavledning.

Kvinnan, som jobbat som förskolelärare åt Vimmerbys kommun fram till det att hon häktades tidigare i år har hela tiden hävdat att hon enbart ska ha tagit emot odlingarna och bara tittat till dem vid ett tillfälle. Men även hon döms till fängelse i tre år för grovt narkotikabrott.

Mamman hjälpte till med framställningen

Paret har olovligen framställt och innehaft minst 21,5 kilo cannabis i syfte att helt eller delvis överlåta det till annan person, rapporterar Dagens Vimmerby.

Den befintliga odlingsutrustningen hade kunnat räcka till att framställa 59 kilo cannabis. Vid förhör har mannen berättat att det är han som byggt, ställt i ordning och köpt utrustning till odlingarna. 

Mannen har sagt att han bedrivit odlingarna i syfte med att han haft det svårt ekonomiskt. Byggnationen ska ha finansierats med hjälp av en bekant och hans mamma. 

Narkotikan såldes för 70 000 kronor

Mannen har även berättat att han skördat odlingarna vid två tillfällen och då sålt ungefär 1,5 kilo till en person. Han har även tillverkat hasch av cannabisen, som han till viss del har sålt. Narkotikan som såldes motsvarar cirka 70 000 kronor, skriver tidningen.

Kvinnan har hela tiden förnekat till brott, men tingsrätten bedömer att kvinnan har varit medveten om vad som pågått i fastigheterna.

Hon har kontinuerligt fått pengar överförda från sin man och därmed dragit ekonomisk fördel av den illegala verksamheten. Kvinnans påföljd blir därför kortare än mannens då hennes delaktighet har varit i mindre omfattning. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!