"Det här skulle jag aldrig göra", säger fångvaktaren i sin virala video
"Det här skulle jag aldrig göra", säger fångvaktaren i sin virala video - Foto: Stella Pictures/Malin Hoelstad/SvD/TT

Fångvakten: Det här slutade jag med direkt – efter att ha jobbat på fängelse

Om man omger sig med mördare och andra kriminella dröjer det nog inte länge innan man börjar ifrågasätta vissa egna beteenden. I en Tiktok-video avslöjar en fångvaktare vad hon aldrig någonsin skulle göra igen, efter att ha jobbat på fängelse.


Att man tar lärdom från sådant man är med om på jobbet råder det inga tvivel om. En servitris snappar säkerligen upp vassa köksknep från kockarna, på samma sätt som en bankman kan få värdefulla spartips och en pilot lär sig om andra kulturer.

Men vad händer då för de som dagligen omger sig med dömda förbrytare, mördare och våldtäktsmän? Ja, då lär man sig snarare en hel del om vad man inte ska göra, för att undvika att själv falla offer.

Lärdomarna från jobbet: Det här skulle fångvaktaren aldrig göra 

Det berättar fångvaktaren Taris Shawdee mer om i sitt virala TikTok-klipp, som i skrivande stund har setts av över fyra miljoner människor. 

I klippet hoppar hon på videotrenden att avslöja saker hon aldrig skulle göra igen, efter att ha jobbat på en viss arbetsplats. 

– Jag kommer lista tio saker jag aldrig skulle göra, men på ämnet straffrätt, efter att ha jobbat på ett fängelse, säger hon i videon. 

Fångvakten: "Jag kommer aldrig filma..."

Tyvärr hann hon inte längre än till punkt nummer åtta innan tiden tog slut. Men det här är vad Shawdee avslöjade att hon aldrig skulle göra igen – efter sitt jobb på fängelse:

  1. "Jag kommer aldrig åka hem till nån jag precis träffat. Det finns för många historier om folk som blivit kidnappade och misshandlade."
  2. "Jag kommer mest troligt aldrig resa ensam för jag har hört för många historier om människor som blivit dödade, (fall av, reds anm.) seriemördare, människor som är ute efter kvinnor."
  3. "Jag kommer aldrig filma utsidan på mitt hem, för människor är obehagligt bra på att kolla var du bor." 
  4. "Jag kommer aldrig vara tydlig med vilken tid jag lämnar mitt hem, så folk inte känner till mitt schema."
  5. "Jag har aldrig, och kommer aldrig ta emot drinkar från främlingar – någonsin."
  6. "Jag kommer aldrig sätta mig i bilen och leta efter något."
  7. "Jag kommer aldrig sova på ett hotell utan att låsa."
  8. "Jag kommer aldrig gå på promenad utan att vara uppmärksam."
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!