I början av juli i år knuffade en kvinna ned en äldre man på tunnelbanespåret i Hökarängen.
I början av juli i år knuffade en kvinna ned en äldre man på tunnelbanespåret i Hökarängen. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/Leif R Jansson/TT

Mannen på tågspåret rädd för att bli attackerad på nytt: "Tappat förtroendet"

Den 3 juli springer en kvinna fram till en man som väntar på tunnelbanetåget i Hökarängen och knuffar ned honom på spåret. Nu står kvinnan åtalad misstänkt för mordförsök samtidigt som mannen via sitt målsägarbiträde berättar hur han mår idag.


Händelsen fångades på övervakningsfilm och visar hur kvinnan oprovocerat gick fram till mannen och knuffade ner honom på spåret. Strax därpå var ett tåg på väg in på perrongen, men människor som såg det inträffade kunde larma och tåget hann stanna i tid. Efter händelsen har klippet fått stor spridning i sociala medier.

I måndags åtalades kvinnan misstänkt för mordförsök, och utöver den brottsrubriceringen åtalas hon även för grov misshandel, då mannen bland annat fick en skallskada i samband med fallet från perrongen.

I förhör förnekar kvinnan att det överhuvudtaget är hon som syns på övervakningsbilderna från tunnelbanestationen i Hökarängen. Trots att hon greps på platsen.

Mannen på tågspåret: "Rädd att dö"

Mannen skadades allvarligt och via sitt juridiska ombud ger han nu sin bild av händelsen. Han kände "rädsla och panik" och "var rädd att han skulle dö".

Mannen är fortfarande påverkad av händelsen och till Expressen har han via sitt målsägarbiträde kommenterat den traumatiska händelsen:

– Det är svårt att förklara men en panikkänsla. Han har inget förtroende för folk och är rädd att bli attackerad på nytt. Han är även rädd att handen inte ska fungera som vanligt igen, säger mannens målsägarbiträde till tidningen och fortsätter:

– Det är ett trauma och vetskapen om att många vet om att klienten har attackerats känns jobbigt för honom.

Mannen ska även ha sagt att han fortfarande är påverkad av skadorna och har "mycket ont i kroppen". Smärtorna kräver starkt smärtstillande läkemedel flera gånger dagligen.

Åtalade kvinnan: "Han var ju svart"

I ett första förhör har kvinnan sagt att det var för att "han va ju svart", men i senare förhör förnekar kvinnan att det är hon som syns på övervakningsbilderna.

Den 44-åriga kvinnan, som nu sitter häktad, har tidigare dömts för bland annat misshandel, ofredande och våld mot tjänsteman. Hon kunde gripas på plats

Mannen och den åtalade kvinnan har ingen koppling till varandra.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!