Jobbannonsen väcker avsky.
Jobbannonsen väcker avsky. - Foto: Unsplash och Canva

Barens jobbannons väcker avsky – kräver stora bröst: "Vidrigt"

En bar i Nya Zeeland har väckt avsky bland lokalbefolkningen och på sociala medier efter att barens ledning publicerat en sexistisk jobbannons.


En bar i Nya Zeeland har fått utstå kritik efter att företaget lagt ut en jobbannons som krävde att alla kvinnliga arbetskandidater skulle ha fylliga bröst och storlek "DD" i kupa. 

Annonsen som fångades i ett fönster på Stumpers Bar & Cafe i den lilla västkuststaden Hokitika, har kallats "sexistisk och äcklig" av både lokalbefolkningen och kunder på sociala medier, skriver tidningen Independent.

"Måste ha dubbla D-bröst 

På jobbannonsen stod det i sin helhet:

"Söks: Deltidsanställd barpersonal. Ansök inom. Måste ha dubbla D-bröst, ett fantastiskt leende och bra attityd" och att "män också var välkomna att söka.".

Flera personer har på sociala medier gjort ett försökt att försvara den som humoristisk, medan andra menar att den är sexistisk.

– Om det stod "måste ha dubbla D-bröst, ett fantastiskt leende och en bra attityd, men kvinnor kan också söka", så kan det nästan vara roligt. Det här är bara vidrigt, säger en kvinna till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!