Hanna Bergwall.
Nu värvar Nyheter24 den tidigare Robinson-deltagaren Hanna Bergwall till en ny opinionsblogg. - Foto: Privat

Nyheter24 värvar Hanna Bergwall till ny opinionsblogg

Nu värvar Nyheter24 den tidigare Robinson-deltagaren Hanna Bergwall till en ny opinionsblogg. En plats för allt från politiska åsikter till löpning.
– Jag tänker inte bli personen som med näbbar och klor håller fast vid en åsikt trots att det är uppenbart att jag har fel.


Hon gjorde succé som en riktig åsiktsspruta i årets upplaga av Robinson. Nu värvar Nyheter24 opinionsskribenten Hanna Bergwall – precis lagom till valet 2022. På hennes blogg kommer läsarna att få ta del av ett brinnande tyckande om bland annat klimatet, mänskliga rättigheter och rasism – men även en del löpning som är hennes stora passion.

– Jag är en väldigt engagerad person med mycket energi som alltid har mycket på gång. När det kommer till politiska frågor och samhällsfrågor kan jag bli väldigt upprörd, nästan på ett ohälsosamt sätt, berättar hon för Nyheter24 och lägger till:

– Skrivandet för mig har blivit ett utlopp för frustrationen.

Hanna Bergwall börjar blogga hos Nyheter24

I dagsläget arbetar Hanna Bergwall, 27, som opinionsbildare och kreatör i sociala medier. Men i bagaget har hon en juristexamen och har därför tidigare varit anställd på olika advokatbyråer.

– Det var inte rätt för mig, så jag sade upp mig i september förra året. Jag har inte lämnat juridiken för alltid, jag får se om jag hittar tillbaka.

Men det är inte första gången som Hanna Bergwall kommer i kontakt med Nyheter24. Den skrivande karriären hade faktiskt sin start där för ett antal år sedan när nyhetssajten tog in hennes debattartiklar.

– Om det inte vore för Nyheter24 skulle jag aldrig ha kommit in på det jag gör idag. Det var ju ingen som ville publicera mina texter, jag var 20 år och en "nobody".

Vad kan bloggläsarna förvänta sig?

– De kan förvänta sig att få kunskap om saker. Jag vill ge folk kött på benen. Sedan kan de förvänta sig att få reda på nyhetsläget, och mycket kritik mot den blåbruna smeten. Men jag vill att folk ska få med sig argument, nyanser och nya perspektiv, säger hon och fortsätter:

– Mitt mål är att jag ska följa valrörelsen, debatten och kommentera alla stora händelser.

Politiken kommer självklart att ta stor plats på bloggen, men Bergwall vill även skriva om löpning, ett ämne hon varit mer restriktiv med i sina sociala medier.

– Jag har inte kommit igång med skrivandet om löpning för att många av mina följare på Instagram har en historia av ätstörningar. Då har jag varit väldigt tveksam till att skriva om det, men just bloggformatet är ju annorlunda eftersom man själv går in och läser. På sociala medier får man innehållet tryckt i ansiktet.

Hanna Bergwall var en av deltagarna som var med i Robinson 2022. Foto: Pressbild/TV4

"Jag blir så missnöjd när jag inte vågar"

Det som driver Hanna Bergwall är hennes starka värderingar om rätt och fel, något hon berättar kommer hemifrån.

Du var en stark karaktär i senaste säsongen av Robinson, och var inte rädd för att säga ifrån eller säga vad du tycker. Har du alltid varit så?

– Ja, det skulle jag säga. Jag tror att det är ett personlighetsdrag. Men genom åren har jag blivit bättre på att säga ifrån, när jag var yngre vågade jag inte. Jag har tränat upp förmågan att säga ifrån för att jag blir så missnöjd när jag inte vågar.

Torsdagen den 11 augusti lanserades bloggen.

– Jag vill prata med människor och ha en dialog. Jag blir jätteglad när folk kommenterar och delar sina perspektiv. Jag tänker inte bli personen som med näbbar och klor håller fast vid en åsikt trots att det är uppenbart att jag har fel.

Här hittar du Hanna Bergwalls nya blogg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.