Måndag 3 Okt
Stockholm

Polisen varnar för att möta upp Blocket-tjuvarna: "Kan aldrig vara säker"

Flera hittar sina stulna ägodelar på Blocket.
Flera hittar sina stulna ägodelar på Blocket. Foto: Jessica Gow/Johan Nilsson/TT

En man som blev av med sin cykel fann den samma kväll på Blocket och stämde träff med cykeltjuven. Något nu polisen nu avråder från.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen upptäckte en man att hans cykel hade stulits under dagen. Han hade parkerat cykeln vid Sankt Görans sjukhus i Stadshagen i Stockholm, skriver tidningen Mitti.

Mannen fick däremot en snilleblixt och tittade snabbt efter om cykeln låg ute till försäljning på köp- och säljmarknaden Blocket.

– Han hittade den där redan på kvällen och stämde träff med säljaren vid Skanstull, säger Ola Åkesson, kommunpolis vid Norrmalmspolisen, till tidningen.

Mannen lyckades även få med sig polis till mötet, och polisen kunde gripa en person misstänkt för stöld av cykel, alternativ häleri.

Polisen: "Cyklar som fått fötter"

Innan man som privatperson bestämmer sig för att göra något liknande höjer polisen ett varningens finger om att man bör vara försiktig.

– Du kan aldrig vara säker på vem det är du möter och vad denne kan utsätta dig för, säger en presstalesperson på polisen till Nyheter24.

Oftast är risken större att ägarna inte får tillbaka sina ägodelar. Men det finns de som lyckas, och polisen känner till flera liknande händelser där privatpersoner stämt träff med den misstänkta tjuven och fått cykla hem igen.

– När det gäller cyklar som har fått fötter, då är det är alltid bra att gå in på olika sidor och titta om man fått sin cykel stulen. Anmäler folk så kan vi ta kontakt med exempel Blocket och få hjälp med att kontrollera om det finns andra annonser kopplade till försäljarens namn och telefonnummer.

– Men det kan också vara svårt att styrka att cyklarna stulits av just de personer som man misstänker som lagt upp annonser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.