Stockholm

Vattenfalls vd om elpriserna i vinter – kan bli dubbelt så dyrt: "Inte rimligt"

Vattenfalls vd om vinterns elpriser – kan bli dubbelt så höga jämfört med fjolårets
Vattenfalls vd om vinterns elpriser – kan bli dubbelt så höga jämfört med fjolårets. Foto: Stina Stjernkvist/SvD/Fredrik Sandberg/TTT

Elpriserna väntas bli skyhöga i vinter. Enligt Vattenfalls vd Anna Borg kan elen bli så dyr att vissa hushåll kan bli tvungna att betala dubbelt så mycket – jämfört med förra året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I SVT:s "30 minuter" som sändes under onsdagen sade Vattenfalls vd Anna Borg att det finns en risk att elen blir dubbelt så dyr för vissa hushåll.

En viktig faktor som påverkar elpriserna är hur mycket el svenskarna väljer att konsumera. För att hålla nere priserna för hushållen uppmanar därför Energimyndigheten folk att spara el framförallt på morgonen och eftermiddagen, detta när konsumtionen står som högst i kurs och är dyrare.

– Jag tycker att inte att det är rimligt att elpriserna ligger på den nivån, men det är inte otroligt att det kommer se ut så, sade Anna Borg i programmet.

Priserna kommer fortsatt volatila

Det ser fortsatt mörkt ut inför vintern som närmar sig med stormsteg. Temperaturen i vinter kommer att spela roll, men även vad som händer i omvärlden. Då spelar det roll hur mycket el som produceras i Sverige och i Europa.

– Priserna kommer att vara fortsatt höga och fortsatt volatila, sade Anna Borg i SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.