400 personer varslas från klädjätten H&M.
400 personer varslas från klädjätten H&M. - Foto: Kin Cheung/AP/TT

H&M varslar 400 anställda i Sverige

För Sveriges Radio bekräftar klädeskedjan att man varslar 400 anställda i Sverige – vilket berör 69 butiker.


Under onsdagen höll HM stormöten med sina anställda. Under dagen var det inte känt hur många personer som skulle drabbas. Klädjätten har cirka 12 000 anställda i Sverige.

Under onsdagskvällen kom däremot ett besked. För SR Ekot bekräftar H&M att det handlar om 400 anställda som kommer att varslas i Sverige och detta berör således 69 butiker.

Kommer erbjudas fortsatt anställning i butik

H&M skriver i ett mejl till Ekot att alla butiksmedarbetare kommer att erbjudas fortsatt anställning i butik, varslet är en uppskattning av hur många som kommer tacka nej.

"Då detta är en pågående förhandlingsprocess och av respekt för våra kollegor kommer vi inte dela med oss av någon ytterligare information kring varslet", skriver H&M:s pressavdelning till Ekot.

H&M föll tungt efter kvartalsrapporten

För två veckor sedan släppte H&M sin senaste kvartalsrapport som visade att rörelseresultatet hade sjunkit från 6,2 miljarder kronor det tredje kvartalet i fjol till 902 miljoner kronor det tredje kvartalet i år, skriver Expressen.

Tidigare i år har även klädjätten stängt samtliga butiker i Ryssland samtidigt som företagets resultatet tyngts av handeln i Kina, där H&M utsattes för en bojkott i fjol.

I samband med kvartalsrapporten lanserade företaget ett sparpaket som ska "minska kostnader och ytterligare öka effektiviteten".

HM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!