McDonald's nya Big Mac tycks inte falla alla i smaken.
McDonald's nya Big Mac tycks inte falla alla i smaken. - Foto: Håkon Mosvold Larsen/Stella Pictures

Kunderna rasar över McDonald's nya hamburgare

McDonald's nylanserade favoriten Big Mac i tisdags. Det är första gången receptet av läckerbiten görs om – men nu rasar kunderna mot snabbmatjättens förändring.


I tisdags var det premiär för de nya hamburgarna på McDonald's – eller rättare sagt nypremiär för de nya smakerna. Med nya ingredienser är klassikern Big Mac uppgraderad och enligt hamburgarjätten "ännu godare".

På McDonald's sociala medier är förändringen desto tydligare där flera kunder efter att de besökt en av snabbmatjättens restauranger i landet kommenterar favoritburgarens nya smak.

McDonald's kunder: "Fruktansvärt dåligt"

Facebook gör sig många missnöjda kunder sina åsikter hörda:

"Vidrigt bröd. Brödet fick hela burgaren att kännas torr och brödet var smaklöst som papp. Frugan slängde halva. Blir inga mer Big Mac här."

"Fruktansvärt dåligt bröd. Smakade papper. Är nog sista gången vi åt på McDonald's tillsvidare."

"Det hade tyvärr en väldigt dålig bismak. En tumme ner från mig."

"Smakar skit. Jag fick kasta min burgare."

Mer tillbehör på burgaren

Beställer man in en Big Mac i dag får man mer sås än tidigare, samt att löken läggs på köttet när det griljeras. Den nygamla varianten av Big Mac kallas för "Big Mac 2.0" enligt Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald’s.

I ett meddelande till Nyheter24 skriver Henrik Nerell på McDonald's att försäljningen av den nya burgaren visar fina siffror:

– Så här långt verkar det som att gästerna gillar "nya" Big Mac. Vi säljer 25 procent mer Big Mac än tidigare jämförbara perioder vilket är fantastiskt kul. De närmaste veckorna kommer vi att se om gästerna fortfarande är Lovin' it och fortsätter njuta av en ny klassiker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.