Mamman erkänner brott men hävdar att det inte bör ses som grov misshandel.
Mamman erkänner brott men hävdar att det inte bör ses som grov misshandel. - Foto: Johan Nilsson/Gorm Kallestad/TT

Ronnebymammans egna ord om barnmisshandeln: "Dum som jag är"

Filmerna som spreds på en mamma i Ronneby visade hur hon misshandlade sin treåriga dotter – väckte stor uppmärksamhet och avsky. I förhör menar kvinnan att det var en okänd man i sociala medier som uppmanade henne att misshandla sin dotter.


Det var i september i år som det spreds filmer i sociala medier som visade en barnmisshandel. Hon ska vid flera tillfällen ha slagit och kastat saker på flickan. Kvinnan är i 20-års åldern och greps kort därefter.

Kvinnan är nu åtalad för ofredande, misshandel och grov misshandel mot sin treåriga dotter.

Hon misstänks också ha stampat sin dotter på huvudet och överkroppen flera gånger, rapporterar Expressen.

Ronnebymamman berättar sin version i polisförhör

I polisförhör menar mamman att hon blev manipulerad av en okänd man i sociala medier som ska ha uppmanat henne till att misshandla sin dotter. 

– Han sa till mig att ja ska, alltså slå min dotter och såna grejer sen att jag ska skicka filmbevis till han, säger mamman i förhör med polisen, skriver tidningen.

Enligt kvinnan ska hon aldrig ha misshandlat dottern innan hon kom i kontakt med mannen, varpå polisen i förhör ska ha frågat hur en okänd person kunde få henne att agera på det sättet.

– Alltså helt ärligt, ja, jag vet inte. Jag tror inte ens jag tänkte efter innan jag gjorde detta. För han sa till mig att jag ska göra detta. Och sen att vi skulle få ett bra liv.

Mamman om brottsrubriceringen: "Dum som jag är"

I kvinnans mobil har polis hittat en chatt som visar hur den okända mannen motiverade mamman till att misshandla sin dotter.

Enligt en stämningsansökan erkänner kvinnan omständigheterna men anser att misshandeln inte ska ses som grov.

– Så dum som jag är så gjorde jag detta och jag tror att det handlar om manipulation, att han hade manipulerat mig, säger mamman. 

Flickan som blev misshandlad är omhändertagen och enligt socialtjänsten mår hon efter omständigheterna väl.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!