Svenska ishockey förbundet har valt att donera 100 000 kronor till ALS-stiftelsen.
Svenska ishockey förbundet har valt att donera 100 000 kronor till ALS-stiftelsen. - Foto: Fredric Alm/Stina Stjernkvist/TT

Hockeyförbundets fina gest till Börje Salming - donerar 100 000 kronor

För att öka förståelsen och förbättra behandlingen av sjukdomen ALS har Börje Salming ALS-stiftelse startats. Svenska ishockey förbundet har nu valt att donera 100 000 kronor till stiftelsen.


Sedan det blev offentligt att ishockeylegendaren Börje Salming, 71, diagnosticerats med ALS har stödet från det svenska folket varit enormt.

Börje har även hyllats internationellt och under två kvällar i rad hyllades Börje när han äntrade isen i Scotiabank Arena i Toronto. Starka bilder visade hur Salming rördes till tårar när tog emot publikens kärlek och jubel.

Under torsdagen kommer han även hyllas på Tidernas Hockeygala i Avicii Arena i Stockholm. 

Ishockeyförbundet skänker pengar till ALS-stiftelsen

Efter att den tidigare Toronto-, Brynäs- alltjämt Tre Kronor-spelaren berättade om sin sjukdom har insamlingen Börje Salmings ALS-stiftelse upprättats. 

Brynäs har tidigare meddelat att de kommer spela en match mellan Torontos och Tre Kronors veteranlag senare denna säsong - med syftet att samla in pengar till stiftelsen. I dag meddelade också svenska ishockeyförbundet att de skänker 100 000 kr till Börje Salmings ALS-stiftelse.

– Beskedet att Börje Salming drabbats av ALS chockade hela hockey-Sverige. Vi vill som förbund markera att vi står med i kampen mot den här hemska sjukdomen, för Börje och hans familj och för alla andra som drabbats, säger Anders Larsson, ordförande svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

/
ALS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

1 timme sedan
Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.