Bockbygget är i fullfart igen
Den 27 november är Gävlebocken återigen tillbaka - Foto: Roger Nilsson/TT & Pernilla Wahlman/TT

Gävlebocken är snart tillbaka

Nu drar bygget igång för 56:e gången för Gävlebocken och på söndag ska den stå klart.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om Gävlebockens nya hem. Första advent närmar sig med stormsteg, och förutom stjärnor och armaturer i fönstren tänds även Gävlebockens belysning den 27 november. 

Bocken flyttar snart till sitt nya hem

Nu är byggandet av Gävlebocken i fullfart igen. För 56:e gången får Gävle sin bock, denna gång på en ny plats. Bygget brukar ta omkring två dagar och bör vara klart till invigningen på söndagen.

– Jag har längtat efter det här och det tror jag också han (Bocken reds. anm) har, säger Anna-Karin Niemann, Gävlebockens talesperson till P4 Gävleborg

/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.