Stockholm

Fyra män misstänks ha våldtagit 40-årig kvinna – övergreppet filmades

Fyra män ska ha utsatt kvinnan för olika övergrepp – och filmat händelsen.
Fyra män ska ha utsatt kvinnan för olika övergrepp – och filmat händelsen. Foto: Maja Suslin/Pontus Lundahl/TT

Fyra män åtalas efter två grova våldtäkter mot en 40-årig kvinna i Huddinge, Stockholm, i slutet av juni i år. Alla misstänkta gärningsmän riskerar nu långa fängelsestraff och utvisning.


Läs mer

Enligt åtalet var kvinnan berusad och hade därför svårt att försvara sig när hon leddes ut i ett skogsparti i Flemingsberg av fyra män, rapporterar Expressen.

Där ska en av männen, 35-åring som är hemmahörande i Sandviken, ha sparkat kvinnan på benen så att hon föll mot marken. Då ska samtliga gärningsmän utsatt henne för olika övergrepp – och filmat övergreppet.

Tidningen skriver att de övriga misstänkta är hemmahörande i Huddinge, Vallentuna och Motala. Männen är medborgare i Eritrea.

Männen filmade övergreppet

Åklagaren Axel Frick vid Södertörns åklagarkammare anser att brottet är grovt då de misstänkta gärningsmännen var fler än en. Han anser även att männen "visat särskild hänsynslöshet eller råhet" när de filmat övergreppet.

Den 40-åriga kvinnans målsägarbiträde Karin Rajala vill inte uttala sig om hur kvinnan påverkats av händelserna. Kvinnan ska enligt åtalet fått fysiska skador i form av smärta och blåmärken.

Åklagaren begär att alla fyra män ska utvisas

Den 35-årige mannen och en av de andra, en man också i 35-årsåldern från Huddinge, ska även under samma dygn ha utsatt en annan kvinna för en våldtäkt i en hiss på Flemingsbergs station.

Då ska den ena mannen ha utfört övergreppet i hissen medan en av de andra männen stått vakt utanför hissen. Axel Frick menar att också det brottet klassas som grovt och kännetecknar "särskild hänsynslöshet eller råhet".

– Det rör sig om allvarlig brottslighet där jag i dag har väckt åtal för två fall av våldtäkter som skett i nära anslutning till varandra, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag påstår att de tilltalade har utnyttjat sitt numerära överläge samt målsägandens berusning och rädsla.

Åklagaren begär att de samtliga fyra gärningsmännen ska utvisas, med förbud att under 15 år återvända till Sverige. Rättegången startar den 5 december och väntas pågå i minst fem dagar.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.