Paret Lundström i Stockholm blev mer eller mindre med en paketbox. Nu hoppas de att Postnord ska ändra adressen.
Paret Lundström i Stockholm blev mer eller mindre med en paketbox. Nu hoppas de att Postnord ska ändra adressen. - Foto: Privat

Postnords adressmiss – placerade postbox hemma hos Anette: "Knasigt"

Var är paketen? Hemma hos Anette! När Postnord installerade en av deras paketboxar i Stockholm hamnade den olyckligt nog på samma adress hemma hos Anette. Nu väntar hon på en lösning – medan folk plingar på och letar paket.


Postnord meddelade i somras att man satsar på landsbygden med nya paketboxar. Målet är att företaget ska ha fått ut 4500 boxar innan årets slut. Men detta har fått oväntade konsekvenser – i alla fall hemma hos paret Anette Lundström, 52, och Micke Lundström, 59, i Tullinge i Stockholm.

En av Postnords paketboxar är placerad på samma adress som Anettes bostad och folk som letar efter boxen för att hämta paket, knackar på hemma hos Anette och Micke. Olyckligt och lite komiskt på samma gång.

– Den har stått några månader. Och det är inte var den står som är problemet utan att den har samma adress som oss. Så när folk inte ser den och kör förbi då hamnar de hos oss, säger Anette Lundström till Nyheter24.

Vilseledande och "knasig" situation

Det här med adresser kan vara svårt till och med för postjätten Postnord som dagligen delar ut brev i landet. Inför jultider kan det komma ännu fler och knacka på hos Anette.

Hon förklarar även att om man söker på adressen för boxarna så hamnar man direkt hemma hos henne, vilket såklart blir vilseledande och enligt Anette "knasigt". 

– Det är några som irrat utanför och frågat om var de kan hämta sina paket och en som verkligen plingat på. Alla har varit vänliga som tur är, så det har inte gått någon större nöd på oss.

Postnord arbetar på en lösning

När Nyheter24 kontaktar Anette meddelar hon att Postnord hört av sig och arbetar på att lösa det (komiska) problemet.

– Postnord har mailat och meddelat att de ska lösa problemet med att vi och postboxen har samma adress.

Viktor Rosenqvist, chef för paketboxar på Postnord som Aftonbladet varit i kontakt med skriver till tidningen:

"Vi jobbar ständigt i vårt placeringsarbete med att undvika den här typen av situationer, men ibland blir det fel och då rättar vi så fort vi bara kan. Jag beklagar att familjen Lundström upplevt situationen som besvärlig och hoppas att situationen nu löser sig med de nu vidtagna åtgärderna."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.