Stockholm

Anette, 41, dog när hon hjälpte kvinna på E6 – föll mellan vägbanorna

Tvåbarnsmamman Anette Schrøder, 41, från norska Halden omkom i den tragiska olyckan på E6.
Tvåbarnsmamman Anette Schrøder, 41, från norska Halden omkom i den tragiska olyckan på E6. Foto: Privat/Johan Nilsson/TT

Tvåbarnsmamman Anette Schrøder, 41, från norska Halden omkom i den tragiska olyckan på E6 utanför Strömstad på tisdagen i förra veckan.


Läs mer

Anette Schrøder, 41, dog när hon skulle hjälpa en äldre kvinna som tvingats stanna på motorvägsbron på E6 söder om Hogdalsmotet utanför Strömstad.

Huven på den andra billistens bil hade flugit upp under färd vilket orsakade problem för kvinnan, säger polisens inre befäl Anders Kristersson i en intervju med norska VG. Han säger att Anette gjorde i all mening rätt när hon stannade och försökte hjälpa den äldre kvinnan.

– Familjen är i djup sorg, säger Anettes bror Pål Jørgen Schrøder till Nyheter24.

Försökte hjälpa den äldre kvinnan

Olyckan hände i mörkret vid 19-tiden på tisdagskvällen när hon var på hem till Sponvika i Halden, en by intill Svinesund och svensknorska gränsen.

– Hon tänder sina varningsblinkers, tar på sig reflexvästen och går för att hjälpa kvinnan som har stannat, säger Anders Kristensson till tidningen.

Den äldre kvinnan ska ha försökt ringa SOS alarm men misslyckats. Kvinnorna ställde sig vid mitträcket som skiljer södergående och norrgående körfält från varandra.

Mellan vägbanorna, cirka 30 meter över marken, finns en lucka som är cirka 50 centimeter bred. Schrøder föll ett 30-tal meter genom luckan på motorvägsbron och dog direkt. Olyckan har skakat om många.

Risk för ytterligare olycka

Efter en kort stund kom en bil från Tullverket som stannade och såg den äldre kvinnan på fel sida av stängslet. Enligt Anders Kristersson berättade kvinnan att Anette Schrøder "bara försvann", då insåg de att hon troligen ramlat i utrymmet mellan norra och södra körbanorna.

– Hon har haft en otrolig tur. Vi kunde lätt haft två dödsolyckor på samma plats den kvällen, säger Anders Kristensson.

Av byggnadstekniska skäl är vägbanorna på var sin bro med en halvmeters lucka emellan. Det är det här mellanrummet som Anette Schrøder troligtvis inte kände till och såg – vilket ledde till tragedin.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.