Sällskapet ska nu ha betalat för skadegörelsen som de orsakat på fartyget .
Sällskapet ska nu ha betalat för skadegörelsen som de orsakat på fartyget . - Foto: Stian Lysberg Solumn/Fredrik Sandberg/TT

Byggföretag kraschade julfest på kryssningsfartyg och slängde möbler överbord

En julfest spårade ur när ett sällskap slängde möbler över däck och vandaliserade fartyget.
– Något sådant har aldrig tidigare inträffat, säger Marika Nöjd på Tallink Silja till Hufvudstadsbladet.


Vågorna var många och det vinglade till rejält när en julfest ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess blev till en urspårad fyllefest.

En båttur mellan Stockholm och Åbo slutade med att sällskap från ett byggföretag blev så berusade att de vandaliserade båten och slängde möbler över däck, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Kastade dyra möbler överbord

Sällskapet ska ha slängt ett tiotal möbler från balkongen på lyxsviten som de hyrde på den nionde våningen. Möblerna som hamnade i havet har ett värde på nästan 11 000 kronor, sällskapet ska även ha urinerat på bastuaggregatet i en av spaavdelningens bastur.

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Men också skadegörelsen mot fartygets egendom. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha fallit på någon på ytterdäck eller på ett fordon, säger Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja till tidningen.

Tallink Silja överväger att anmäla sällskapet

Händelsen ska även ha filmats av byggföretagets vd som sedan lagt upp klippet på sitt TikTok-konto. Byggföretagets vd talade senare ut och beklagade händelsen:

"Vi drack under 12 timmar och då blir det sådana här dumheter. Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt."

Sällskapet har betalat för skadegörelsen som de orsakat på fartyget och Tallink Silja uppger att de nu överväger att anmäla dem. 

/
Jul
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!