Sällskapet ska nu ha betalat för skadegörelsen som de orsakat på fartyget .
Sällskapet ska nu ha betalat för skadegörelsen som de orsakat på fartyget . - Foto: Stian Lysberg Solumn/Fredrik Sandberg/TT

Byggföretag kraschade julfest på kryssningsfartyg och slängde möbler överbord

En julfest spårade ur när ett sällskap slängde möbler över däck och vandaliserade fartyget.
– Något sådant har aldrig tidigare inträffat, säger Marika Nöjd på Tallink Silja till Hufvudstadsbladet.


Vågorna var många och det vinglade till rejält när en julfest ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess blev till en urspårad fyllefest.

En båttur mellan Stockholm och Åbo slutade med att sällskap från ett byggföretag blev så berusade att de vandaliserade båten och slängde möbler över däck, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Kastade dyra möbler överbord

Sällskapet ska ha slängt ett tiotal möbler från balkongen på lyxsviten som de hyrde på den nionde våningen. Möblerna som hamnade i havet har ett värde på nästan 11 000 kronor, sällskapet ska även ha urinerat på bastuaggregatet i en av spaavdelningens bastur.

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Men också skadegörelsen mot fartygets egendom. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha fallit på någon på ytterdäck eller på ett fordon, säger Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja till tidningen.

Tallink Silja överväger att anmäla sällskapet

Händelsen ska även ha filmats av byggföretagets vd som sedan lagt upp klippet på sitt TikTok-konto. Byggföretagets vd talade senare ut och beklagade händelsen:

"Vi drack under 12 timmar och då blir det sådana här dumheter. Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt."

Sällskapet har betalat för skadegörelsen som de orsakat på fartyget och Tallink Silja uppger att de nu överväger att anmäla dem. 

/
Jul
/
/
/
Senaste nytt

Man svårt knivskuren söder om Stockholm

Raset för nyföretagande bromsar in

Antalet nystartade företag föll med nästan en femtedel under årets första kvartal jämfört med samma period förra året. Men nu ser raset ut att ha bromsat in. Under tredje kvartalet landade antalet nystartade företag på 13 procent lägre jämfört med samma period 2023, enligt statistik från Bolagsverket som mjukvaruföretaget Visma Spcs sammanställt.

Ansiktsigenkänning och drönare – så vill regeringen utöka kameraövervakningen

Regeringen och SD vill förbättra polisens möjligheter till kameraövervakning.

Polisen i Borlänge rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat i Borlänge på E16", skriver polisen på sin hemsida.

Charkiv: Skolan måste flytta under jord

Den första helt underjordiska skolan ska nu byggas i Charkiv, meddelar den östukrainska stadens borgmästare. "Sådana skyddade lokaler kommer att ge tusentals barn möjlighet att fortsätta sin utbildning på plats, till och med under robotattacker", skriver Ihor Terechov på meddelandetjänsten Telegram.

Svenskarna köpte mindre mängd mat

Svensken får en allt mindre matkasse med sig hem från affären, men betalar betydligt mer för den. Enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån SCB är volymminskningen 2022 större än något annat år, samtidigt som matpriserna stiger.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.