Kvinnan tröttnade på den långa väntetiden och körde på en sköterska med sin rullator.
Kvinnan tröttnade på den långa väntetiden och körde på en sköterska med sin rullator. - Foto: Erik G Svensson/Claudio Bresciani/TT

Kvinna ilsknade till och körde på sköterska med rullator

En kvinna med smärtor i benet sökte sig till Mölndals sjukhus. Då hon inte fick en akuttid svarade hon med att köra på en sköterska med sin rullator, rapporterar Mölndals-Posten.


I april i år sökte en kvinna i 60-årsåldern vård för ett ömmande ben som också var svullet. På plats fanns det inga akuttider och väntan blev lång, vilket gjorde att kvinnan ilsknade till enligt flera vittnen.

I förhör berättar en sköterska om vad som hände när hon träffade den upprörda kvinnan och hennes medföljande manlige bekant.

– Han var galen och hon går mot mig med sin rullator. När jag väl kom ut mot dem och sa till dem att gå ut härifrån så körde hon på mig på smalbenet med rullatorn. Det gjorde jädrigt ont. Då ropade vi efter vakterna och då åkte de ut med dunder och brak, säger sköterskan i förhör.

Sköterskan fick intensiva smärtor

I förhör har sköterskan berättat om smärtan efter att den upprörda kvinnan kört på henne med rullatorn.

– Det var en intensiv smärta just på smalbenet precis när det hände. Det var som en blixtrande smärta där och då, men smärtan molade av rätt snabbt. Sen var det ett litet sår, men det var ingenting som gjorde ont efteråt.

Kvinnan med rullatorn åtalas för misshandel

Kvinnan nekar till att ha begått brott men menar att stora delar av händelseförloppet ägt rum. Enligt kvinnan ska personalen ha sagt till henne att uppsöka vård på andra sjukhus, skriver tidningen.

– Jag ställer mig framför henne och frågar vad det är för problem. Jag kommer inte ihåg exakt. Jag sa "jag har aldrig blivit så illa behandlad", säger kvinnan i förhör.

Nu åtalas kvinnan vid Göteborgs tingsrätt för misshandel.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!