Netflix vill ta bort funktionen att dela lösenord och konton
Draget kan ses som något panikartat från Netflix. - Foto: Pexels

Netflix vill ta bort funktionen att dela lösenord och konton

Snart kommer man inte längre att kunna dela ett Netflix-konto med andra. Draget kan ses som något panikartat från Netflix men det är bara en tidsfråga innan förbudet kommer till Sverige, skriver DN.


Snart kommer man inte längre att kunna dela ett Netflix-konto med andra. Redan nu har streamingjätten börjat förbjuda delning av lösenord utanför familjen i Sydamerika – och det är bara en tidsfråga innan förbudet kommer till Sverige, skriver DN.

Netflix: sett sig efter nya intäktskällor 

Streamingjätten Netflix har liksom restan av världen påverkats av ekonomisk turbulens under 2022. Antalet abonnenter har rasat vilket har gjort att företaget sett sig om efter nya intäktskällor, exempelvis en reklamfinansierad billigare varian av streamingtjänsten – som finns i vissa länder men ännu inte i Sverige, skriver DN.

Förbjudet att dela sitt lösenord med andra

Nu har man valt att ta till ännu fler, hårdare åtgärder. Företaget vill nämligen begränsa möjligheterna till att dela ett Netflix- konto med flera personer, vilket just nu är möjligt. Förslaget har redan provats i Sydamerika där det varit förbjudet att dela sitt lösenord med andra än de i det egna hushållet.

– Med din partner får du dela, men med din kusin som bor i en annan stad, då är det annorlunda, säger Reed Hastings, vd på Netflix, till Dagens Nyheter. 

Förbud till Sverige

Enligt DN är det bara en tidsfråga innan förbudet kommer till Sverige och de svenska Netflix-kunderna. Draget kan ses som något panikartat från Netflix – eftersom de valt att inte driva igenom förslaget tidigare med hänvisning till att de fortsatte växa.

Kommer att börja ta betalt 

I oktober uppgav Netflix i ett brev till aktieinnehavarna att de under början av 2023 kommer börja ta betalt av Netfllix-användare som delar sitt konto utanför hushållet, rapporterade Time då. Det är dock fortsatt oklart hur förbudet ska se ut och implementeras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.