Netflix vill ta bort funktionen att dela lösenord och konton
Draget kan ses som något panikartat från Netflix. - Foto: Pexels

Netflix vill ta bort funktionen att dela lösenord och konton

Snart kommer man inte längre att kunna dela ett Netflix-konto med andra. Draget kan ses som något panikartat från Netflix men det är bara en tidsfråga innan förbudet kommer till Sverige, skriver DN.


Snart kommer man inte längre att kunna dela ett Netflix-konto med andra. Redan nu har streamingjätten börjat förbjuda delning av lösenord utanför familjen i Sydamerika – och det är bara en tidsfråga innan förbudet kommer till Sverige, skriver DN.

Netflix: sett sig efter nya intäktskällor 

Streamingjätten Netflix har liksom restan av världen påverkats av ekonomisk turbulens under 2022. Antalet abonnenter har rasat vilket har gjort att företaget sett sig om efter nya intäktskällor, exempelvis en reklamfinansierad billigare varian av streamingtjänsten – som finns i vissa länder men ännu inte i Sverige, skriver DN.

Förbjudet att dela sitt lösenord med andra

Nu har man valt att ta till ännu fler, hårdare åtgärder. Företaget vill nämligen begränsa möjligheterna till att dela ett Netflix- konto med flera personer, vilket just nu är möjligt. Förslaget har redan provats i Sydamerika där det varit förbjudet att dela sitt lösenord med andra än de i det egna hushållet.

– Med din partner får du dela, men med din kusin som bor i en annan stad, då är det annorlunda, säger Reed Hastings, vd på Netflix, till Dagens Nyheter. 

Förbud till Sverige

Enligt DN är det bara en tidsfråga innan förbudet kommer till Sverige och de svenska Netflix-kunderna. Draget kan ses som något panikartat från Netflix – eftersom de valt att inte driva igenom förslaget tidigare med hänvisning till att de fortsatte växa.

Kommer att börja ta betalt 

I oktober uppgav Netflix i ett brev till aktieinnehavarna att de under början av 2023 kommer börja ta betalt av Netfllix-användare som delar sitt konto utanför hushållet, rapporterade Time då. Det är dock fortsatt oklart hur förbudet ska se ut och implementeras.

/
Relaterat
Senaste nytt

Filippinerna: Vi har tagit bort Kinas barriär

Polisen rapporterar om bedrägeri, Göteborg

"Försök till bedrägeri i Tolered.", skriver polisen på sin hemsida.

"Jag känner ingen som vill stanna här"

Månader av hungersnöd och en rädsla för etnisk rensning. Närmare 5 000 personer uppges hittills ha tagit sig från Nagorno-Karabach till Armenien. Vi är trötta på krig och rädsla, säger Nazakat Valijeva, till AFP.

Tingsryd: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Rv27 söder om Tingsryd.", skriver polisen på sin hemsida.

Äckliga anledningen - därför ska du byta handduk var femte dag

Att vira en nytvättad och väldoftande handduk runt sig är både trevligt och hälsosamt. Enligt Marléne Eriksson bör du byta handdukarna oftare än du kanske tror och detta av en specifik anledning.

KD petar Sara Skyttedal från EU-valet: "Sett fram emot att fortsätta"

Sara Skyttedal kommer inte att vara Kristdemokraternas kandidat i Europaparlamentsvalet, skriver hon på Facebook.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.