- Foto: NTB/Tor Erik Schroder/NTB/TT

Klädde ut sig till Hannibal Lecter och högg ihjäl två personer

"Nordens farligaste man" var 29 år när han knivmördade två personer i den danska staden Sakskøbing 2014. Nu önskar han få använda Youtube och gå på promenader för att få tiden i fängelset att gå fortare.


Det var den 7 maj 2014 som en 69-årig läkare och en 40-årig socialsekreterare knivmördades på behandlingshemmet Saxenhøj i Danmark. Enligt utredningen hade de båda sökt upp den då 29-årige mannen i försök för att få honom att lägga in sig på den psykiatriska avdelningen.

De visste däremot inte att mannen innan mötet köpt en kökskniv som han senare högg ihjäl dem med. En 51-årig medpatient som hörde händelsen gick in i rummet och blev attackerad men överlevde, skriver Ekstrabladet.

Dubbelmördaren poserade som Hannibal Lecter

Efter mordet placerades den gripne mannen på en sluten avdelning på ett sjukhus i Vordingborg då han bedömdes så farlig att personalen inte vågade ansvara för de dagliga kontakterna med honom, skriver Expressen.

Innan dubbelmordet publicerade mannen en bild på Facebook där han bar en ansiktsmask som liknade den mask seriemördaren Hannibal Lecter bär i filmen "När lammen tystnar". Även bilder på hemmagjorda vapen lades upp.

"Nordens farligaste man"

I flera danska medier fick han namnet "Nordens farligaste man". Efter rättegången dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård på obestämd tid och har sedan dess suttit inlåst på Sikringen som är ett sjukhus, byggt som ett fängelse av högsta säkerhetsklass.

I dag vill den nu 37-årige mannen lämna anstalten. I en förhandling från slutet av förra året ska han ha sagt:

– Jag känner att jag har varit här inne länge nog, sa han under en domstolsförhandling som nyligen ägde rum inne på anstalten, enligt Ekstrabladet och fortsätter:

– Jag vill gärna kunna lyssna på musik på Youtube. Det kan jag inte här inne eftersom vi inte har tillgång till internet. Musik är en stor del av mitt liv och tiden hade gått mycket fortare om jag hade fått lyssna mer

Dubbelmördaren vill få mer tid under solen

Under förhandlingen framkom det även att mannen deltar i aktiviteter som fotboll och volleyboll inne på anstalten.

– Jag tränar även i gymmet, även om jag kanske inte går dit så ofta som jag borde, sa 37-åringen, enligt tidningen. 

Nu ska 37-åringen ska under den närmaste tiden få genomföra 20 stycken promenader tillsammans med personal från anstalten. Efter promenaderna ska en ny utredning göras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!