Olof K Gustafsson visar upp en extravagant livsstil.
Olof K Gustafsson visar upp en extravagant livsstil. - Foto: Nyheter24 och Skärmavbild/Twitter/Olof K Gustafsson

Så mycket pengar har Olof K Gustafsson tjänat som mest: “Kan bränna en miljon i veckan”

Olof K Gustafsson har under många år fått stor uppmärksamhet i media, och det spekuleras friskt kring hans förmögenhet. I en intervju med Nyheter24 berättar han om hur stora slantar han egentligen tjänat genom åren.
– Även om du tjänar tolv miljoner dollar så kanske du bränner tio miljoner på tre månader, säger Escobar-svensken.


Olof K Gustafsson är den svenske entreprenören som sitter på en topposition inom den colombianska knarkbaronen Pablo Escobars företag. Det var 2014 som Olof K Gustafsson träffade Pablo Escobars bror Roberto Escobar, och det dröjde inte länge innan han blev vd för Escobar Inc. Företagets verksamhet går främst ut på att övervaka den döde knarkkartelledarens släktingars intressen. 

Olof K Gustafsson är vd för Escobar Inc – är han en bluff?

Under de senaste åren har Olof K Gustafsson blivit ett allt mer omdiskuterad i svensk media. Spekulationerna är många, och går rejält isär, kring hans extravaganta livsstil och starka åsikter.

På sociala medier syns Olof K Gustafsson resa med privatjet och köra lyxbilar med dyra klockor på armen. Många ställer sig kritiska till hans flådiga livsstil, och menar att entreprenören inte är den han utger sig för att vara. 

– Det är många som kallat mig både allt från mytoman till att man är tjock, men det spelar ingen roll för mig. Jag är inte här för att söka något från de här följarna eller fansen. Så för mig får de tycka som de vill, säger Olof K Gustafsson till Nyheter24

Här kan du läsa mer om Olof K Gustafssons förmögenhet

Roberto Escobar är bror till Pablo Escobar. Foto: Stella Pictures

Olof K Gustafssons förmögenhet – så rik är Escobar-svensken 

Som 17-åring drev Olof K Gustafsson fyra företag. Bland annat köpte han in rättigheterna till att ge ut Simpsons som ett seriealbum, något som bland andra DN har rapporterat om. 

Escobar-svensken Olof K Gustafsson har aldrig redovisat några inkomster i Sverige, men verkar enligt egen utsago sitta på rejält mycket pengar. Men hur mycket pengar har han egentligen tjänat som mest? 

– Utan Escobar, när jag hade mitt lånebolag fick jag konstant in över en miljon dollar i månaden. Det var bara min lånefirma. Efter det så är det mesta kanske tolv miljoner dollar, men då är det på två, tre dagar, inte ens en månad, säger Olof K Gustafsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Sen kan det vara att man inte tjänar någonting på tre månader, för att man inte jobbar. Man drar till Bahamas, Barbados eller Las Vegas och chillar. Så även om du tjänar tolv miljoner dollar så kanske du bränner tio miljoner på tre, fyra månader. 

"Även om du tjänar tolv miljoner dollar så kanske du bränner tio miljoner på tre, fyra månader", säger Olof K Gustafsson.

Olof K Gustafsson: "Kan bränna en miljon i veckan"

Exklusiva resor, dyra bostäder och märkesklockor är något som den svenske entreprenören gärna lägger pengar på. Och han menar att det inte är särskilt svårt att spendera stora slantar, framförallt i Dubai där han och hans fru var bosatta förut. 

– Då kanske folk säger att det inte går, men jag kan garantera dig att det går. Om jag ville bränna pengar i Stockholm så kan jag bränna kanske en miljon i veckan här. Och då är det bara på bullshit, lyxprodukter, lyxmat och skit. 

– Då kan du tänka dig om man åker till Dubai, där jag bodde i tre och ett halvt år, där man faktiskt bränna ännu mer för det finns inga gränser där. Det är nästan samma sak i USA. 

Hör Olof K Gustafsson berätta mer i spelaren ovan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.