En ny favorit eller inte?
En ny favorit eller inte? - Foto: Gene J. Puskar/AP/Pressbild/Burger King

Kunderna rasar över Burger Kings nya hamburgare: "Sicken hädelse..."

Fettisdagen närmar sig – och det är med glimten i ögat som snabbmatsjätten Burger King bjuder till med ett sött och berikande matmål. Men den nya burgaren är en riktig vattendelare bland restaurangens kunder.


Fettisdagen, svenskarnas favoritbakverksdag infaller om drygt två veckor, tisdagen den 21 februari. Under den här perioden är det inte svårt att få tag i en semla i livsmedelsbutiker och bagerier runt om i landet. Svenskarna fullkomligt älskar att frossa i semlor.

De söta bakverken har även kommit i flera ny tappningar genom åren. Vi har bland annat presenterats för semmelwrappen, kebabsemlan och semmelkorv. Du känner säkert igen semmelburgaren som krängdes i utvalda restauranger hos hamburgarkedjan Burger King förra året, nu är den tillbaka på Burger Kings meny, vilket Nyheter24 tidigare rapporterar om.

Köttig hamburgare med grädde?

Den sockersöta burgaren liknar en hamburgare, men semmelburgaren består i själva verket av pärlsockrad kardemummabulle, fylld med en brownie på en bädd av mandelmassa – toppad med grädde.

Semmelburgaren presenterades i slutet av förra veckan och Burger King möttes av blandade reaktioner när de publicerade en bild på den den ny(gamla)burgaren på sin Facebook. Flera personer trodde till sin förvåning att semmelburgaren i själva verket var en köttig hamburgare med grädde och mandelmassa till.

"Fy vad äckligt!!", 

"Är det ett första aprilskämt eller? Sicken hädelse." 

"Åh herregud. Förstör inte semlan!" är bara några av många kommentarer på Facebook. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!