Nedan listar Nyheter24 fem billiga sportlovsaktiviteter för hela familjen
Nedan listar Nyheter24 fem billiga sportlovsaktiviteter för hela familjen - Foto: Fredrik Varfjell/Pexels

Sportlovsaktiviteterna under 200 kronor – för hela familjen

Sportlovet är snart här. Här listar Nyheter24 fem billiga sportlovsaktiviteter för hela familjen. Aktiviteterna kommer passa alla åldrar och sätta guldkant på lovet, samtidigt som man slipper ruinera sig.


På sportlovet är alla barn i skolåldern lediga från skolan. För att få ett roligt lov brukar många hitta på aktiviteter under den lediga veckan. Men med de stigande elpriserna och den höga inflationen kan det i år bli svårt att få till roliga aktiviteter till ett rimligt pris för hela familjen.

Här listar Nyheter24 fem roliga aktiviteter för hela familjen, under 200 kronor. 

Sportlovsaktiviteter

Aktiviteterna kommer vara lika roliga för hela familjen och sätta guldkant på lovet, till ett hanterbart pris.

Bowling

Bowling är en perfekt aktivitet, det går att spela upp till sex personer på en bana och delar man på priset blir det väldigt lite per person. Att hyra en bana för sex personer brukar kosta omkring 400 kronor, vilket delat på sex person endast blir 67 kronor per person. Aktiviteten passar barn och vuxna i alla åldrar.

Pris: Cirka 67 kronor/person

Badhus

Att åka till ett badhus är en aktivitet som kommer uppskattas av hela familjen. Många badhus har flera bassänger och i bästa fall även hopptorn och bubbelpool. I Stockholm kostar ett besök på badhus 80 kronor för vuxna och 20 kronor för barn upp till 19 år. Men är man en familj på två vuxna och tre barn kan hela familjen bada för endast 180 kronor. Även i Skåne ser priserna liknande ut för vuxna, barn och familjer som vill bada.

Pris: 20-80 kronor/person

Pokemon Go promenad

Pokemon Go är ett spel på telefonen. Det går ut på att samla pokemons och tävla mot andra. För att fånga olika pokemon behöver man vara ute, då spelet är ett AR-spel. Så de virtuella karaktärerna går ihop med verkligheten. En perfekt aktivitet för hela familjen, att tillsammans fånga pokemons samtidigt som man får motion.

Pris: Gratis

Hemmabio-kväll

Bio kan kännas alldeles för dyrt för en hel familj, men vad passar då bättre än en hemmabio-kväll. Det går antingen att se en gammal klassiker från någon streamingtjänst, eller så hyr man en helt ny film direkt till tv:n. Till filmen kan man antingen poppa egna popcorn, baka något gott eller inte äta något alls. En påse popcornfrön brukar kosta runt 15 kronor och ger flera liter popcorn. Så vilket upplägg ni än väljer kommer det inte överskrida 200 kronor.

Pris: 0-149 kronor

Besök en 4H-gård

Att gå på djurpark kan vara både bökigt men framförallt dyrt för en hel familj. Men om man ändå vill ha en mysig upplevelse och titta på djur, kan man ta sig till sin närmsta 4H-gård. Gårdarna finns över hela landet och brukar ha både får, kaniner, och getter. En perfekt aktivitet för den som vill titta på och klappa djur, men inte vill betala dyrt inträde till en djurpark.

Pris: Gratis

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!