I år när björnarna på Skansen kommer ur sitt ide kommer de inte ha några björnungar
I år när björnarna på Skansen kommer ur sitt ide kommer de inte ha några björnungar - Foto: Janerik Henriksson/Fredrik Sandberg/TT

Därför blir det inga björnungar på Skansen i år

Björnarna på Skansen befinner sig just nu i ide, men när de kommer ut i vår kommer de vara utan björnungar. Nyheter24 kontaktat Skansen och tagit reda på varför det inte blir några björnungar i år.


Skansen är ett friluftsmuseum på Djurgården i Stockholm. Skansens uppdrag är att visa upp och lära ut om Sveriges historia och de djur som finns i Norden. Skansen skriver själv på sin hemsida att deras värdeord är “Välkomnande, Ansvarsfull, Överraskande och Omtänksam.”

För att visa och lära ut om vilka vilda djur som finns i Norden har Skansen en stor blandning djur att titta på.

Ett djur som fick mycket uppmärksamhet under förra året varSkansens Sir Väs, en kobra som rymde från sitt terrarium och var borta i flera dagar.

På Skansen finns bland annat hästar, sälar, renar och järv. Ett annat djur som brukar vara en riktig publikdragare är Skansens björnar.

Därför blir det inga björnungar på Skansen i år

Björnarna går i ide varje vinter och brukar vakna och komma ut till våren med sina ungar, skriver Skansen på sin hemsida.

Men i år blir det inga björnungar, det bekräftar Yvonne Nordlind som är avdelningschef för marknads- och kommunikationsavdelningen i ett mejl till Nyheter24.

Yvonne berättar att björnarna på Skansen brukar få ungar var tredje till fjärde år och att det inte är beroende på vilken björnhona som finns hos dem. 

Så att de inte blir några björnungar i år har alltså inget att göra med att björnhonan Lill-Babs avlivades sommaren år 2021, utan att de endast sker var tredje till fjärde år.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.