Nyheter24 listar fem sjuka utbildningar du kan söka till hösten 2023
Nyheter24 listar fem sjuka utbildningar du kan söka till hösten 2023 - Foto: Veronica Johansson/SvD/Gustav Sjöholm/TT

5 sjuka kurser att plugga i höst: "Dinosaurier och aliens..."

Nu har Antagning.se öppnat upp för ansökningar till hösten 2023. Nyheter24 listar fem sjuka kurserna du kan söka till hösten, som är CSN-berättigade.


Har du tänk att ta tag i studierna igen till hösten 2023, men vill ha något som kanske inte kräver jättemycket tankekraft? Nu har Antagning.se öppnat upp och man kan börja ansöka om kurser och program inför höstterminen 2023. Sista ansökningsdagen för att söka en ny utbildning till hösten är den 17 april.

Fem galna kurserna på Antagning.se

Nyheter24 har listat fem galna kurser som går att söka till hösten, för dig som vill plugga något väldigt annorlunda. 

Kurserna som listas nedan kommer antingen hållas på plats eller distans, beroende på vilken kurs det är. Alla är på 7,5 högskolepoäng och CSN-berättigade. 

1. Dinosaurier och aliens: Vetenskap mellan spekulation och observation

Denna kurs är på 7,5 högskolepoäng på distans vid Göteborgs universitet. Kuren kommer att hållas på svenska och går ut på att diskutera om det finns liv i rymden och om dinosaurierna verkligen såg ut som i Jurassic Park filmen, enligt Göteborgs universitets hemsida.

2. Litteraturens klassiker: Om kärlek

I denna kurs kommer kärlek att diskuteras utifrån olika litteraturklassiker. Man kommer även prata om kärleken och dess villkor och kärlek i tid och rum. Kursen hålls på distans med förinspelade föreläsningar och diskussioner via Zoom, skriver Stockholms universitet på sin hemsida.

3. Bild i sociala medier

Kursen hålls på Linneuniversitet i Karlstad. Under denna nio veckor långa kurs kommer man få lära sig hur man tar bättre bilder till sina sociala medier rent praktiskt, men även vilka begränsningar som finns för att använda bilder i sociala medier, skriver universitet på sin hemsida.

4. Deep games

Kursen hålls på Uppsala universitet och går ut på att diskutera hur man kan utforma spel som belyser människans tillstånd och bidra till ett meningsfullt liv. För att ta reda på detta hålls workshops där man kommer jobba praktiskt, alltså spela, men även hitta inspiration till egna spelidéer, skriver universitet.

5. Katters personlighet och kommunikation

Kursen hålls på distans genom Linköpings universitet och går ut på att lära ut om katter och dess språk. Syftet med kursen är även att ge deltagarna större förståelse för katter och bättre kommunikation mellan människor och deras favorithusdjur, skriver Linköpings universitet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.