Stockholm

Dolda bakteriefällan i köket skapar debatt: "Håller mitt immunförsvar starkt"

En kvinna gjorde en Tiktokvideo på den dolda bakteriefällan i köket, nu har videon sets av över 50 miljoner människor.
En kvinna gjorde en Tiktokvideo på den dolda bakteriefällan i köket, nu har videon sets av över 50 miljoner människor. Foto: Pexels

Visste du om att det finns en riktigt bakteriefälla i ditt kök? Det var när en kvinna lade ut en Tiktokvideo under #kitchenhacks som många blev medvetna om detta. Videon har sets av 50 miljoner människor och skapat stor debatt.


Läs mer

Att laga mat med köksredskap i trä är vanligt. De flesta använder dem både att röra om med i grytor och när de steker olika saker. Men hur rengör man egentligen en träslev?

Att bara diska sin sina träslevar är nämligen helt fel väg att gå. Då kommer de inte bli rena på djupet, menar en kvinna på Tiktok.

Så ska du rengöra dina träslevar

Kvinnan lade ut en video på hur man faktiskt ska göra rent sina köksredskap i trä, och videon har i skrivande stund över 50 miljoner visningar. 

I videon visar kvinnan hur hon slänger ner alla sina köksredskap i trä i en stor gryta och kokar dem. Direkt så börjar de olika slevarna utsöndra gamla kryddor och matrester som annars hade funnits kvar i slevarna. 

Många vill ha sina träslevar lite smutsiga

I videons kommentarsfält finns över 16 000 kommentarer och där råder det delade meningar kring huruvida man ska koka dem rena eller inte.

Många menar att de uppskattar när de fortfarande har matrester och gamla kryddor i sig, för att de adderar lite smak till det de lagar.  

“Nu är alla smaker borta”, kommenterar en person på videon och många andra håller med:

“Men de adderar smaker”

“Koka inte musten ur dem”

“Men hur ska jag annars hålla mitt immunförsvar starkt”

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.