En kvinna gjorde en Tiktokvideo på den dolda bakteriefällan i köket, nu har videon sets av över 50 miljoner människor.
En kvinna gjorde en Tiktokvideo på den dolda bakteriefällan i köket, nu har videon sets av över 50 miljoner människor. - Foto: Pexels

Dolda bakteriefällan i köket skapar debatt: "Håller mitt immunförsvar starkt"

Visste du om att det finns en riktigt bakteriefälla i ditt kök? Det var när en kvinna lade ut en Tiktokvideo under #kitchenhacks som många blev medvetna om detta. Videon har sets av 50 miljoner människor och skapat stor debatt.


Att laga mat med köksredskap i trä är vanligt. De flesta använder dem både att röra om med i grytor och när de steker olika saker. Men hur rengör man egentligen en träslev?

Att bara diska sin sina träslevar är nämligen helt fel väg att gå. Då kommer de inte bli rena på djupet, menar en kvinna på Tiktok.

Så ska du rengöra dina träslevar

Kvinnan lade ut en video på hur man faktiskt ska göra rent sina köksredskap i trä, och videon har i skrivande stund över 50 miljoner visningar. 

I videon visar kvinnan hur hon slänger ner alla sina köksredskap i trä i en stor gryta och kokar dem. Direkt så börjar de olika slevarna utsöndra gamla kryddor och matrester som annars hade funnits kvar i slevarna. 

Många vill ha sina träslevar lite smutsiga

I videons kommentarsfält finns över 16 000 kommentarer och där råder det delade meningar kring huruvida man ska koka dem rena eller inte.

Många menar att de uppskattar när de fortfarande har matrester och gamla kryddor i sig, för att de adderar lite smak till det de lagar.  

“Nu är alla smaker borta”, kommenterar en person på videon och många andra håller med:

“Men de adderar smaker”

“Koka inte musten ur dem”

“Men hur ska jag annars hålla mitt immunförsvar starkt”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.