- Foto: TikTok/Fatimahalimm/Christine Olsson/TT

Glöm Lemon Snack – här är Lidls "nya" trendiga snacks

"Lemon Snack" blev stort på Tiktok där många testade de små gula citronerna med skalet på. Men hör och häpna! Här kommer kanske ett till snacks som är värd att vallfärda till närmsta Lidl-butik för.


Citroner är gula och minst sagt sura. Du är långt ifrån ensam om du någon gång ätit något med citron i och i samma sekund känt hur dina mungipor dragits nedåt i förskräckelse.

På TikTok har däremot den sura citronen fått flera ansikten att skina upp i ett leende eller två. Det råder just nu en skrattfest kring en av Lidls produkter där flera kunder testar lågprisjättens "nya godis" som heter "Lemon Snack".

Trenden går ut på att man äter de små citronerna med skalet på och adderar lite honung eller salt. Flera personer äter snackset medan de filmar sina reaktioner samtidigt som de helhjärtat eller halvhjärtat försöker ge sig i kast med att knapra i sig den syrliga citronen.

Lemon Snack fick flera att dra på mungipan

Lidl beskriver "Lemon Snack" som en mångsidig produkt i köket. Citronen kan används för att smaksätta och garnera flera rätter, desserter, fruktsallader och cocktails. 

På sociala medier florerar det många klipp som fått hundratals visningar med personer som testar "Lemon Snack" för första gången och utvärderar upplevelsen.

Flera personer beskriver citronerna med skalet på som saftiga och lite sura. Skalet ska däremot göra snackset lite sötare. Men nu kommer eventuellt en ny, lika gul, men däremot sötare produkt som Lidl har i sina butiker.

Lidls "nya" citronsnack får det inte att surna till

Är du en av dem som tycker att "Lemon Snack" var alldeles för surt för dig? Då finns det "nygamla" alternativet "Helado de Limon" i Lidls butiker, vilket är en citrondelikatess med sorbet i.

En person som inte är sen med att testa det nya (kanske mer aptitligare) alternativet är Fatima Halim som i ett klipp på TikTok visar det som kanske är det nya snackset som många kommer vilja testa.

Flera personer skriver att de genast ska springa till Lidl för att köpa citronsorbeten. Medan andra drömmer sig bort till varmare breddgrader där liknande delikatess serverats på restaurang:

"Fick in en sådan på restaurang för tio år sedan och var blown away av fancy, tills jag hitta de på Lidl".

"Vad har hänt med Lemon Snackset, har de förvandlats till glass nu?". 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!